Home / U FOKUSU / PUTIN NA TERORISTIMA TESTIRAO NOVO ORUŽJE: Prvi put u istoriji ratovanja neprijateljsku vojsku napali su roboti, ubili 70 terorista, a ostali pobegli!

PUTIN NA TERORISTIMA TESTIRAO NOVO ORUŽJE: Prvi put u istoriji ratovanja neprijateljsku vojsku napali su roboti, ubili 70 terorista, a ostali pobegli!

rusi- dron- robot- tenk

U napadu na teroriste u sirijskoj provinciji Latakiji sudelovalo je i šest ruskih robota tipa Platforma M te četiri tipa Argo. To je prvi put u istoriji da se u ratnim operacijama koriste roboti. Napad podseća na film “Terminator”, u kojem roboti ratuju protiv čovečanstva.

Roboti korišteni u napadu služili su kao prethodnica sirijskoj vojsci u zauzimanju 754 metra visokog komunikacijskog tornja. Napad je počeo njihovim izviđanjem položaja neprijatelja. Nakon što su ih teroristi primietili, otvorili su vatru i tako odali svoje položaje.

To je robotima omogućilo da ih eliminišu. Iza “terminatora”, oko 200 metara, nalazila se sirijska vojska, koja je nakon toga preuzela kontrolu nad tornjem.

Roboti su ubili 70 pobunjenika, a ostali su nakon 20 minuta bitke pobegli. Sirijska vojska imala je samo četiri ranjenika.

Poprište bitke celo vrijeme nadletali su dronovi, koji su sakupljali obaveštajne podatke. Roboti su podatke slali u terenski zapovjedni centar Andromeda-D, koji im omogućava da međusobno komuniciraju i razmenjuju podatke s terena.

Opremljeni su kamerama visoke rezolucije, tako da su iz Kremlja u direktnom prenosu gledali bitku. Ruski generali kazali su kako se nadaju da će roboti uskoro samostalno izvoditi ratne operacije.

Izvor: Global CIR/Agencije

Check Also

POTEZ POSLE KOG ZA SEVERNU KOREJU NEMA POVRATKA, A AMERIKA BAŠ TO SPREMA: „Ako učinite taj korak, smatraćemo to objavom rata!“

Severna Koreja saopštila je danas da će bilo kakvu pomorsku blokadu smatrati činom rata, javlja …