Home / U FOKUSU / PUTIN ODIGRAO ŽIVOTNI POTEZ KOJI NIKO NIJE PRIMETIO, IAKO JE TU „TAJNU“ IZREKAO JASNO I GLASNO, I TO PRED NOVINARIMA..

PUTIN ODIGRAO ŽIVOTNI POTEZ KOJI NIKO NIJE PRIMETIO, IAKO JE TU „TAJNU“ IZREKAO JASNO I GLASNO, I TO PRED NOVINARIMA..

vladimir-putin (2)
Putinov životni potez niko nije primetio! Iako je on „tajnu” pred novinarima izrekao jasno i glasno? Britanci su još pre nekoliko vekova usavršili veštinu manipulacije i najveće tajne su neprijateljima stavljali pred nos i oni ih nisu primećivali. Optička iluzija ili površnost u percepciji stvarnosti – nebitno. Rusi prodali britansku foru staru nekoliko stotina godina Zapadu. Sad se zadovoljno zaslađuju, pogotovo što protiv ovog, novog, “specijalnog” Putinovog rata protiv najvećih zapadnih kompanija nema odbrane, niti će je biti. Ostaje im jedino da primene izreku: “Ako ih ne možeš pobediti ti im se pridruži”.

Šta je to Putin planetarno važno rekao? Rusija će postati najveći svetski proizvođač i izvoznik zdrave, organske hrane! Za taj scenario ima sve neophodno – čak 55 odsto najkvalitetnijeg obradivog zemljišta (crnice) planete nalazi se na teritoriji kojom gospodari Putin. Takođe, i najveća zaliha čiste, zdrave vode je u Rusiji (Bajkalsko jezero i reke Sibira). U narednim decenijama značajnom proširivanju poljoprivrede u državi čija je kopnena površina preko 16 miliona kvadratnih kilometara (koliko zajedno imaju SAD i Australija) pogodovaće i globalno otopljavanje, kao i osavremenjavanje proizvodnje masovnijom upotrebom staklenika za čije zagrevanje će se koristiti zemni gas (čija je cena naglo pala zbog rata u Siriji a koji sve teže nalazi put do Evrope – ukinuti Južni i Turski tok).

Operacija “Rusija protiv GMO i velikih Zapadnih prehrambenih kompanija” počela je još pre godinu dana. Tada je Putin poslao razne inspekcije i zatvorio većinu Mekdonalds restorana u Moskvi. Istovremeno se u ruskim medijima pojavila neočekivano velika količina vesti o nezdravoj hrani. Sledeća na udaru je bila Koka- kola. Potom je krenula priča o GMO hrani koja je zaustavljena ruskim kontra-sankcijama prvenstveno najvećim proizvođačima hrane iz EU. I konačno, Putin je plan razotkrio na konferenciji za novinare 5. decembra ove godine. Glasilo Moskve “Raša tudej” je protumačilo izjavu predsednika sledećom rečenicom: “Postoji potencijal za tržištem podjednako na Zapadu, kao i u drugim bogatim državama – poput Kine i zemalja Bliskog istoka”.

Ipak, ključna reč u celoj strategiji je Zapad, jer se u Americi i EU godinama promoviše zdrav način ishrane i fitnes. Dakle, u borbi protiv američkih i evropskih GMO proizvođača hrane naći će se u prvim redovima proizvođači fitnes opreme, ali i elektronskih sportskih rekvizita! Njihova borba će biti marketinška (milijarde dolara) u daljem i snažnijem propagiranju zdravog načina života. Smešno zvuči, ali je najveća prednost Rusije na tom novom frontu sukobljavanja sa Zapadom zaostala poljoprivreda! GMO nije jedini uzročnik oboljevanja ljudi, još više su pesticidi.

Nije tajna da je voda u Vojvodini lošeg kvaliteta zbog nestručne upotrebe pesticida. Još je gore stanje u “razvijenijim” poljoprivredama na Zapadu, jer su se hemikalije decenijama taložile u zemljištu. Da bi se proizvela organska hrana potrebno je zdravo zemljište (i voda i vazduh)! Na našu veliku žalost kapitalistička trka za što većom proizvodnjom, odnosno profitom, je zagadila ne samo oranice SAD i EU već i većeg dela Južne Amerike.

putin

Kinezi su to isto sami sebi napravali nastojanjem za svetskom dominacijom u proizvodnji čelika, kao i prebrzom razvoju automobilske industrije (u poslednje dve godine su proizveli preko 40 miliona putničkih vozila).

Rusija će imati puno izazova dok ne postane najveći svetski izvoznik zdrave hrane. Besplatna podela obradivog zemljišta na istoku zemlje ne ide lako. Još teže se nalaze (obećane) pare za pokretanje poljoprivrede zbog pada prihoda izazvanog sankcijama i padom cena nafte i gasa. Fale im i stručnjaci i obučena radna snaga. Ukoliko Rusi npr. žele da proizvodnju u staklenicima podignu na najviši svetski nivo moraće pomoć da potraže u Holandiji. Možda se Putinova prognoza o 2020. godini kada bi po planu Kremlja poljoprivreda trebala da zadovolji kompletne potrebe domaćeg stanovništa i postane izvozni adut neće ostvariti. Možda će to biti pet ili deset godina kasnije.

Jedino je sigurno da će svakom sledećom godinom novi milioni ljudi širom planete postati svesni da je zdravlje najvrednije što imaju i da im je za dug život neophodna organska hrana! Nažalost Srba, GMO hrana će biti hrana siromašnih a organska će biti dostupna samo bogatima.

(Kurir)

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …