Home / U FOKUSU / Putin otkrio tajne Trampove planove: Sprema se novi pakao..! (VIDEO)

Putin otkrio tajne Trampove planove: Sprema se novi pakao..! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da Rusija ima informacije da SAD spremaju nove raketne napade u Siriji, uključujući južno predgrađe Damaska, kao i da postoje planovi da se tamo lažiraju napadi hemijskim oružjem, javlja Rojters.

Putin je takođe istakao da trenutna situacija u Siriji u velikoj meri podseća na događaje 2003. godine, kada je Amerika započela svoju vojnu operaciju u Iraku.

SAD su optužile vlasti u Damasku da su koristile hemijsko oružje u provinciji Idlib, što je vlada u Siriji demantovala, prenosi RT.

Rusi strahuju da se trenutno priprema provokacija hemijskim oružjem u više regiona u Siriji, naveo je Putin u razgovoru sa italijanskim predsednikom Serđom Matarelom.

– Imamo izveštaje da planiraju da postave hemijsko oružje u različitim delovima Sirije kako bi se tamošnja vlada okrivila za napade – rekao je Putin na konferenciji za novinare.

On je istakao da će se Rusija zvanično obratiti UN u Hagu zbog istrage u vezi sa upotrebom hemijskog oružja u Idlibu.

– Svi incidenti koji podsećaju na onaj u Idlbu moraju da se temeljno istraže – rekao je Putin.

Izveštaj ovoj temi dolazi iz ruskog Generalštaba, koji navodi da su militanti prevozili toksičan gas u različite delove Sirije.

Bela kuća preti da će ponoviti napad na Siriju ako se ponovo upotrebi hemijsko oružje.

Putin je, prilikom razgovora sa italijanskim predsednikom Serđom Matarelom kazao da je to što pojedine zemlje podržavaju američki napad u Siriji uzrokovano njihovim pokušajima da uspostave odnose sa američkim predsednikom Donaldom Trampom.

Putin i Matarela razgovarali su o terorizmu i trenutnoj situaciji u Siriji.

– Tokom sastanka, razgovarali smo o globalnim i regionalnim problemima i konstatovali smo da samo zajedničkim naporima međunarodne zajednice možemo da mu se suprotstavimo – rekao je Putin.

Pogledajte video:


(Tanjug)

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …