Home / U FOKUSU / Putinov najbliži saradnik: Protesti u Srbiji su režirani, i imaju za cilj ovo…

Putinov najbliži saradnik: Protesti u Srbiji su režirani, i imaju za cilj ovo…

zeleznjak

ZAMENIK generalnog sekretara vladajuće ruske stranke Jedinstvena Rusija, Sergej Železnjak, ocenio je danas da je cilj protesta koji se održavaju u Srbiji – podrivanje suvereniteta zemlje.

Prema rečima Železnjaka, protesti koji se održavaju u nekoliko gradova Srbije su režirani i imaju za cilj provokaciju.

– Prema standardnom scenariju ”obojenih” političkih projekata, te naručene manifestacije imaju za cilj da oslabe autoritet legalno izabranih vlasti koje vode samostalnu politiku i da destabilizuju situaciju u zemlji – smatra Železnjak.

Takve, kako kaže, neprijateljske akcije sprovode se kako bi se izvršio pritisak na rukovodstva suverenih država ili sa ciljem organizacije državnih prevrata.

Železnjak, koji je i član Odbora Dume za međunarodna pitanja, smatra da se dokaz mešanja spolja u unutrašnja pitanja Srbije može naći u odsustvu jasnog lidera protesta i uverljivih razloga za izlazak na ulice, kao i u širokoj upotrebi internet tehnologija, posredstvom kojih se organizuju studenti, omladina i maloletnici u te akcije.

U Rusiji, Srbiji i drugim zemljama omladina je aktivna socijalna grupa. Omladina emotivno reaguje na ono što se dešava, traži načine da se izrazi i ostvari. Upravo zbog toga, omladina je u svim vremenima bila predmet manipulacije i instrument za realizaciju tuđih ciljeva opasnih po neku zemlju – ocenio je Železnjak, prenela Pink televizija.

Mlado pokolenje u Srbiji koje je izraslo posle bombardovanja Jugoslavije, raspada zemlje, sankcija i „buldožerske revolucije” pokušavaju da zloupotrebe kako bi se u Srbiju vratio haos i nasilje, zaključio je Železnjak.

(Agencije)

 

Check Also

OTKRIVENA MISIJA UHAPŠENOG AMERIČKOG MARINCA: Ubistvom ovog čoveka, planirao da izazove najgori mogući scenario za Srbiju! Evo o čemu se radi..

Bivši američki marinac Danijel Korbet, koji je 31. januara uhapšen u Beogradu, imao je zadatak …