Home / U FOKUSU / RAZBUKTAVA SE RAT U TURSKOJ: Kurdi ubili preko 100 turskih vojnika; Erdogan pokrenuo 10.000 vojnika tenkove i avijaciju! (VIDEO)

RAZBUKTAVA SE RAT U TURSKOJ: Kurdi ubili preko 100 turskih vojnika; Erdogan pokrenuo 10.000 vojnika tenkove i avijaciju! (VIDEO)

turska-vojska-specijalne-jedinice-helikopter

U toku je operacija Turske vojske na jugoistoku Turske, u gradovima uz granicu sa Sirijom. U operacija učestvuje 10.000 vojnika, oklopna vozila, tenkovi i avijacija.

U gradu Cizre vode se ulične borbe sa borcima Radničke parije Kurdistana.

Tursko-kurdski rat – zasad ograničeni – počeo je u jugoistočnim vilajetima Turske.

Borbe se vode u tri provincije – Širnak, Dijarbakir i Mardin.

Ankara je objavila da vodi „široku antiterorističku operaciju protiv bojovnika zabranjene Radničke partije Kurdistana“. U samu operaciju je uključila oko 10.000 vojnika i policajaca.

Turske vlasti su uvele policijski čas u delu Dijarbakira i u gradovima Džizre, Silopi (provncija Širnak) i Nusajbin (provincija Mardin).

U svim ovim gradovima vode se ulične borbe.

Stanovništvo ih napušta, a turska armija izvodi „operacije čišćenja“, propagandistički tvrdeći da je sve upereno samo protiv „terorista“.

U svim gradovima su Kurdi podigli barikade i minirali ih da bi onemogućili prolazak turskih tenkova i druge vojne tehnike.

Na ulicama pomenutih gradova se puca.

Turska je u operaciju uključila i ratne avione.

Situacija u Turskoj se zaoštrila nakon terorističkog akta u gradu Suruč u organizaciji Islamske države. Tada su poginula 33 Kurda.

Sveteći se, Kurdi su ubili više od 180 turskih vojnika, policajaca, ali i civila.

Pogledajte video:

(Oslobođenje)

 

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …