Home / U FOKUSU / RAZOTKRIVEN MEĐUNARODNI SKANDAL NEVIĐENIH RAZMERA! Vlast u Srbiji upletena u aferu „državni udar“ na neverovatan način!

RAZOTKRIVEN MEĐUNARODNI SKANDAL NEVIĐENIH RAZMERA! Vlast u Srbiji upletena u aferu „državni udar“ na neverovatan način!

Demokratski front je u Podgorici podelio novinarima izjavu Aleksandra Čurovića, jednog od osumnjičenih, a potom svedoka, u aferi „državni udar“, u kojoj on priznaje da je lažno svedočio pod pritiskom crnogorskog specijalnog tužioca Saše Čađenovića, ali i na nagovor predstavnice Ambasade Srbije.

siptari- albanci- kosovo- specijalci- policija

Čurović je izjavu overio u Šapcu kod javnog beležnika i u njoj pobija svoju raniju izjavu, datu sudu, da je imao zadatak da se „na šake“ sukobi sa policijom i nasilno uđe u Skupštinu Crne Gore.

„Ja, Čurović Aleksandar, pod moralnom, krivičnom i materijalnom odgovornošću dajem ovu izjavu u vezi sa slučajem ‘državni udar’ u Crnoj Gori. Po dolasku u Crnu Goru i našem dogovoru da dođemo i podržimo miting opozicije na dan izbora 16. 10. 2016. nije bilo reči ni o kakvom vidu nasilja, oružju niti zauzimanju Skupštine.

Pošli smo na poziv Paje (Mirka Velimirovića) da omasovimo skup i proslavimo pobedu opozicije i posle toga da se vratimo kući“, izjavio je Čurović.

Porodica patila

On navodi da su uhapšeni u noći između 15. i 16. oktobra 2016, te da mu razlog hapšenja nije bio poznat. Čurović je negirao optužbe tužioca da je terorista koji je prihvatio da puca po masi na skupu nazivajući ih „neosnovanim i teškim“.

Nema smisla suditi nedužnima

„Sve što sam izjavio u sudu rekao sam pod pritiskom i na zahtev specijalnog tužioca Saše Čađenovića! Samim tim nema ikakvog smisla suditi nekom na osnovu mog sporazuma i optuživati nedužne,“ istakao je Čurović.

„Nekoliko dana zatim, ukida mi se terorizam, teretim se za stvaranje kriminalne grupe koja je planirala sukob sa policijom i zauzimanje Skupštine Crne Gore. Tri prijatelja koja su došla sa mnom u Crnu Goru su postigla sporazum sa tužilaštvom i puštena su na slobodu.

Razgovarao sam sa advokatom koji mi je izneo sve prognoze i postojala je mogućnost da me na osnovu njihovih priznanja krivice osude na kaznu zatvora od četiri do osam godina.“

Predstavnica ambasadora Srbije u Crnoj Gori je u razgovoru potencirala na dogovor sa tužilaštvom (sporazumno priznavanje krivice). Porodica je patila, tražili su od mene da se vratim kući, tj. da priznam delo koje mi se stavlja na teret, a koje nisam nameravao da učinim. Pod takvim okolnostima i pritiskom pritvora odlučio sam da priznam krivicu i da se vratim porodici i poslu“, objašnjava Čurović motive svoje odluke da lažno svedoči protiv funkcionera DF-a i dodaje:

U hotel o trošku države

„U tužilaštvu, kod specijalnog tužioca Saše Čađenovića, postigli smo dogovor da pred sudom ispričam sve što mi je on dao napismeno, tačnije, da taj tekst naučim i ispričam svojim rečima na suđenju.

Posle 122 dana mi je ukinut pritvor i obezbeđen smeštaj u hotelu o trošku države. Ucenjen sam i da suđenje bude javno, u protivnom ne bi bilo sporazuma, samim tim ni izlaska iz Spuža. Nije mi nuđen novac niti bih ga prihvatio.

Nisam ostvario nikakvu dobit, čak naprotiv! Sa pravne strane gledano iz tog proizilazi da nisam kriminalac niti pripadnik kriminalne organizacije. Crna Gora je moja dedovina i ja zaista volim narod Crne Gore. Iz ljubavi sam i pošao u Crnu Goru i završio u Spužu kao kriminalac koji je planirao da se goloruk tuče sa policijom i zauzme Skupštinu? Zašto? Kome je u interesu da nevine hapsi i predstavlja kao negativce?

Kome je ovaj ‘državni udar’ bio od koristi? Dobio sam novac od tužilaštva za prevoz do kuće, kakav sam ja onda kriminalac? Sve sam rekao pod pritiskom i na zahtev Saše Čađenovića“, naglasio je Čurović.

Mandić: CG na ivici građanskog rata

Opozicioni Demokratski front tvrdi da je Crna Gora na ivici građanskog rata, a jedan od lidera tog fronta Andrija Mandić poručuje da će preuzeti odgovornost ako dođe do sukoba.

– Zakoni treba da važe podjednako za sve – i za Acu Đukanovića i Branu Mićunovića. Mi smo namerni da branimo naša prava – rekao je Mandić na vanrednoj konferenciji za novinare, na kojoj je pokazana izjava Aleksandra Čurovića.

– Postojao je plan da se ponovi „Oluja“ i Srbi isteraju iz Crne Gore. A Marta Šćepanović nam je poručila da idemo iz Crne Gore. Planirali su da nas potrpaju u neke kamione, traktore i da nas izbace iz Crne Gore. To se na njihovu žalost neće desiti. Ako dođe do sukoba preuzimam potpunu odgovornost – poručio je Mandić.

(In4s.net)

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …