Home / U FOKUSU / ROGOZIN ZAPANjIO ZAPAD: Uskoro će cela Rusija biti pod protivraketnom kupolom (VIDEO)

ROGOZIN ZAPANjIO ZAPAD: Uskoro će cela Rusija biti pod protivraketnom kupolom (VIDEO)

rogozin

UTICAJNI potpredsednik Vlade Ruske Federacije – Dmitrij Rogozin, u čijoj direktnoj nadležnosti su vojna nauka i vojna industrija zemlje – izjavio je da će RF vrlo brzo nad sobom imati protivraketnu kupolu.

Objasnio je da su stručnjaci koji „kuju“ moderno ruskog naoružanje već predložili Ministarstvu odbrane RF „racionalnu varijantu sistema protivraketne odbrane koji će, kao kakav neprobojni „kišobran“, pokriti celu Rusiju.

Prema njegovim rečima, „kupola“ će imati i kopnenu i kosmičku komponentu, a biće potpuno zatvorena čim u punom obimu profunkcioniše Jedinstveni kosmički sistem Rusije.

Prethodno je komandant Kosmičkih snaga RF – general-potpukovnik Aleksandar Golovko – ukazao da će važna etapa prema „kupoli“ biti uvođenje u funkciju radarske stanice nove generacije „Voronjež-DM“, koja je montirana u Krasnojarskom kraju, preuzeti svoje borbeno dežurstvo do kraja 2017. godine.

Jer, ta radarska stanica garantovano otkriva balističke i hipersonične rakete na udaljenostima do 6.000 kilometra.

, Ta stanica ograničeno već funkcioniše i već je registrovala šest lansiranja interkontinentalnih raketa.

Drži pod prismotrom severoistočni deo Pacifika i „severni pravac“

Ruski vojni vrh želi da mrežom novih, visokotehnoloških radarskih stanica za rekordno kratko vreme uspostavi kompaktno radarsko polje na svim pravcima odbrane koje mogu ugrožavati protivničke rakete.

Moskva posebnu pažnju posvećuje „zatvaranju krimskog pravca“. Zato se na poluostrvu polovinom januara pojavio zenitni raketni sistem S-400. Na pozicijama koje su poverene gardijskom Sevastopoljsko-Feodosijskom puku.

„Kupola“ će se tek pojaviti, ali je ugledni američki list The National Interest već objavio da ni jedan grad u svetu nije zaštićeniji raketama sa nuklearnim glavama kao što je Moskva.

Isti list je objavio: „Najzaštićeniji grad u svetu uopšte nije Vašington.

Nije to ni federalni okrug SAD Kolumbija. To je – Moskva. Glavni grad Rusije je jedini grad na planeti koji se nalazi pod nuklearnim kišobranom“.

The National Interest podseća da su SAD i SSSR, po sporazumu iz 1972. godine, imali pravo sa (do) sto raketa zaštite ograničeni deo svoje teritorije. Tada su se Amerikanci odlučli da „pokriju“ svoju u to vreme glavnu vojnu bazu Grand Forks u Severnoj Dakoti, a Sovjetski Savez – da brani Moskvu sa širokom okolinom.

Tako se oko Moskve pojavio sistem A-35 čiji je zadataka da ona opstane i u slučaju nuklearnog rata.
Prvobitno je bilo planirano da se oko Moskve stvore 32 protivraketne tačke.

Potom je odlučeno da se broj „tačaka“ nešto smanji, ali su rakete dobile nuklearne glave što je još značajno povećalo njihovu ubojitost
Sistem je usavršavan i širen i dobio je oznaku A135.. Sada ima znatno više od 32 lansirane „tačke“. Jer, ima ih ukupno 100. To jest: Moskvu štiti 100 antiraketnih sistema.

Pogledajte video:

(Izvor: Fakti.org)

 

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …