Home / U FOKUSU / RUSI OSTVARILI STRAVIČNO UPOZORENJE: U slučaju OPŠTEG RATA, prvo ćemo SRAVNITI POLJSKU pa ONDA IDU SVI OSTALI! Evo šta je spremljeno..(VIDEO)

RUSI OSTVARILI STRAVIČNO UPOZORENJE: U slučaju OPŠTEG RATA, prvo ćemo SRAVNITI POLJSKU pa ONDA IDU SVI OSTALI! Evo šta je spremljeno..(VIDEO)

Dogodilo se upravo ono što uopšte nije želeo NATO, i od čega su ponajviše zazirale baltičke državice i Poljska.

Ruski operativno-taktički raketni sistemi „Iskander“- koji su u stanju da neutrališu i američku protivraketnu odbranu – pojavili su se na samom zapadu Ruske Federacije – u Kalinjingradskoj oblasti. I, ne da odu nego da ostanu. Bar neko vreme, a možda i zadugo.

Predsednica Litvanije – Dalija Gribauskaite – tim povodom je već stigla da izjavi:

„Stigli su i tu će se stalno nalaziti i biti u neprekidnoj pripravnosti. Iskanderi nisu pretnja samo Litvaniji nego – polovini država Evrope“.

Litvanski ministar odbrane, Rajmundas Karoblis, obznanio je da su stigli brodovima u kalinjingradsku luku i da im je već pripremljena „sva potrebna infrastruktura“.

Moskva nije ni pokušala da demantuje raspoređivanje „Iskandera“ na samom zapadu države.

Šef komiteta Državne Dume za odbranu – general Vladimir Šamanov – tim povodom je bio sasvim jasan:

„Da, postavili smo ih. Strana vojna infrastruktura uz naše granice (američka) automatski se našla na listi ciljeva za primarno uništavanje. NATO smo znatno ranije upozorili da ćemo upravo ove rakete rakete – bude li potrebno – razmestiti i u Kalinjingradskoj oblasti“.

„Iskanderi“, koji mogu imati i nuklearne bojeve glave, biće pod komandom 152-ge gardijske raketne brigade koja je dislocirana u Černjahovsku. Zameniće operativno-taktičke sisteme prethodne generacije Točka-U.

Moskva je još od 2008-me upozoravala SAD i zapadnu vojnu alijansu da „Iskanderi“ mogu biti postavljeni u Kalinjingradskoj oblasti. Ali, uopšte ne zbog toga da bi držali u šahu „polovinu evropskih država“.

NJihov zadatak je – dođe li do velikog rata – da tokom prvih nekoliko minuta unište sve elemente američke PRVO u Evropi, prvenstveno u Poljskoj. Ruskom vojnom vrhu je upravo tih nekoliko minuta potrebno za sigurno izvođenje uzvratnog nuklearnog udara interkontinentalnim balističkim raketama.

Sa „Iskanderima“ na granicama Litvanije i Poljske Rusija je sebi garantovala mogućnost da garantovano uzvrati na američki nuklearni napad sa zapada velikih razmera. Pogotovo što će i „Iskanderi“ i teritorija oko njih biti pod zaštitom S-400…

Pogledajte video:

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …