Home / U FOKUSU / RUSI POSLALI SKIVENU PORUKU: SAD povukle jedini nosač aviona iz Persijskog zaliva, zbog ispaljenih 26 ruskih krstarećih raketa, evo i zašto..!

RUSI POSLALI SKIVENU PORUKU: SAD povukle jedini nosač aviona iz Persijskog zaliva, zbog ispaljenih 26 ruskih krstarećih raketa, evo i zašto..!

Uspeh ruskih aviona u Siriji je primorao Vašington da hitno povuče iz Persijskog zaliva nosač aviona „Teodor Ruzvelt“. To može značiti smanjenje američkog prisustva u regionu, navodi „NBC News“.

putin

Po prvi put od 2007. godine, američka mornarica nije u Persijskom zalivu.

Američko ministarstvo odbrane ne priznaje da su ove akcije u vezi sa radom ruskih aviona u Siriji. Američka vojska navodi da su avioni sa nosača“Teodor Ruzvelt“ koji u svom sastavu ima 5 hiljada vojnika i 65 aviona, morali na hitan remont. Pored toga, javlja „NBC News“, ovo povlačenje nosača je takođe povezano sa prinudnim uštedama u budžetu.

Neki američki eksperti su već zabrinuti zbog povlačenja nosača aviona. Na primer, zamenik admiral američke mornarice, u penziji Peter Dejli izrazio je uverenje da odsustvo jednog američkog ratnog broda neće proći nezapaženo, posebno jer Rusija ostaje crna ovca u regionu.

Američki admiral Džon Ričardson je na saslušanju Odbora za oružane snage američkog Senata je rekao: „Bez tog nosača aviona američka snaga u tom delu sveta je narušena.“

Grupacija s nosačem aviona koja u sastavu ima više od 5 hiljada ljudi i 65 aviona lovaca napušta Persijski Zaliv.

Vest je objavila i američka agencija NBC:

http://www.nbcnews.com/news/world/russia-bombs-syria-u-s-pulls-aircraft-carrier-out-persian-n440731

Smanjenje vojnog prisustva SAD u zoni Persijskog Zaliva u kontrastu je sa pojačanjem vojnih dejstava Rusije u Siriji.

Kad TEODOR RUZVELT isplovi, neće više, po prvi put od 2007. godine, u Persijskiom Zalivu biti na borbenom dežurstvu ni jednog američkog nosača aviona.

Vest o izvođenju nosača aviona izvodi iz Persijskog Zaliva vojni zvaničnici objavli su posle toga što su ruski ratni brodovi ispalili plotun od 26 krilatih raketa po teroristima u Siriji.

Piter Dali (Peter Daly) , vice-admiral flote u rezervi i direktor američkog Vojno-pomorskog instituta primetio je da „Rusija ostaje jedini igrač u regionu“ (njegova izjava citirana je u gore pomenutoj vesti agencije NBC – prim.prev.).

A sad pogledajte malo na Vikipediji na spisak amerskih predsednika

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Presidents_of_the_United_States

i nađite tamo Teodora Ruzvelta…

I, šta ste našli, koji je, znači, predsednik po redu bio Teodor Ruzvelt????

http://cont.ws/post/132379

(Tvzvezda.ru, Pravda, Vaseljenska TV, Web-tribune.com)

 

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …