Home / U FOKUSU / Rusija otkzala konsultacije sa Stejt dipartmentom: ŠOJGU IZDAO NOVO NAREĐENJE!

Rusija otkzala konsultacije sa Stejt dipartmentom: ŠOJGU IZDAO NOVO NAREĐENJE!

sojgu

Zamenik ministra inostranih poslova Rusije Sergej Rjabkov izjavio je danas da nakon američke odluke o novim sankcijama Rusiji nema osnova za nastavljanje dijaloga o mogućnosti obnavljanja rusko-američkih odnosa.

Prema njegovim rečima, „planirano je da se narednih dana nastave bilateralne konsultacije o problemima koji su se nakupili u rusko-američkim odnosima, kao i da se potraže načini za izlazak iz krajnje složene situacije u koju je američka strana dovela partnerstvo i saradnju s Rusijom“.

„Posle jučerašnje odluke o sankcijama, nema osnova za novu rundu takvog dijaloga, utoliko pre što nema ni sadržaja za njega, pošto Vašington niti je predlagao, niti predlaže išta konkretno u ovoj oblasti“, rekao je Rjabkov.

Diplomata je naveo „da SAD još uvek ne vraćaju rusku diplomatsku imovinu oduzetu u decembru prošle godine“.

Rjabkov je 19. juna izjavio da će tokom razgovora, koji je bio planiran za ovu sedmicu, govoriti sa zamenikom američkog državnog sekretara Tomasom Šenenom o pitanju vraćanja ruske diplomatske imovine u SAD.

Ministarstvo finansija SAD proširilo je sankcije građanima i organizacijama u Rusiji zbog sukoba u Ukrajini. Spisak je proširen za 38 privatnih lica i organizacija.

Šojgu o gužvi na nebu Baltika: Formiramo 20 novih jedinica

Moskva — Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu rekao je da se bezbednosna situacija u blizini ruskih granica pogoršava zbog aktivnosti NATO-a.

Šojgu je tokom puta u rusku enklavu Kalinjingrad naveo da su vežbe NATO-a u baltičkom regionu primer sve većeg prisustva alijanse u toj oblasti i dodao da vežbe velikih razmera ukazuju na „antiruski kurs“ NATO-a.

On je kazao da će ruska vojska formirati 20 novih jedinica duž svojih zapadnih granica do kraja godine.

Ruska državna televizija prikazala je snimak NATO lovca F-16 koji je pratio Šojguov avion dok se približavao Kalinjingradu. Ruski lovac Su-27 ušao je potom u prostor između ta dva aviona kako bi sprečio približavanje lovca NATO-a.

Rusija će s Belorusijom u septembru održati masovnu vojnu vežbu „Zapad 2017“.

(Agencije)

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …