Home / U FOKUSU / RUSIJA POSLALA JASNU PORUKU SRBIJI: Evo šta Rusi očekuju od Srbije

RUSIJA POSLALA JASNU PORUKU SRBIJI: Evo šta Rusi očekuju od Srbije

putin-novinar-pitanje

Zemlje regiona imaju velika očekivanja od Srbije, budući da vaša zemlja predstavlja centar stabilnosti na Balkanu, pogotovu kada je reč o mnogim izazovima i pretnjama koje dolaze iz susednih država, izjavio je zamenik sekretara Generalnog saveta Jedinstvene Rusije i član Odbora za spoljne poslove Državne dume Sergej Železnjak.

On je doputovao u Srbiju kako bi prisustvovao inauguraciji Aleksandra Vučića i pritom je istakao važnost uloge srpskog predsednika, za koga tvrdi da će imati mnogo posla da bi ispunio ta očekivanja, dok će Rusija nastojati da pomogne i Srbiji i Vučiću u ostvarenju tih ciljeva.

„Srbiji je jako važno da napravi dobre odnose sa evropskim zemljama, a Rusija će evropski put Srbije podržavati i to na ravnopravnoj osnovi poštujući i evropske i srpske interese, kao što se razvijaju i odnosi između Beograda i Moskve“, istakao je on za Sputnjik.

Prema njegovim rečima, zadatak Zapada, Rusije, kao i zemalja regiona jeste da se održi dijalog i civilizovan način rešavanja problema kako ne bi došlo do kojekakvih varnica koje bi eventualno prouzrokovale nove sukobe.

Govoreći o Srpsko-ruskom humanitarnom centru u Nišu, Železnjak je istakao da bi svaka zemlja na svetu želela da ima takav centar na svojoj teritoriji, s obzirom da su ruski spasioci izuzetno profesionalni i smatraju se jednim od najboljih u svetu.

„Zapadu je jasno da narod vidi zbog čega su ruski spasioci u Srbiji.

Za razliku od vojnika NATO-a, ovde se radi o spasiocima koji obavljaju mirnodopske poslove — pomažu pri šumskim požarima, poplavama, rade na uklanjanju mina koje su ostale još iz perioda ratova. To su ljudi koji spasavaju živote“, istakao je.

Taj kontrast, kako je rekao, između zapadnih vojnika i ruskih spasilaca u Srbiji ne da mira zemljama NATO-a, zbog čega i pokušavaju da ga izguraju iz Srbije.

Železnjak je dodao da Centar ne pomaže samo Srbiji, već i zemljama regiona, stoga je siguran da će on i ostati tu gde je, kako bi ruski spasioci i u budućnosti rešavali mnogobrojne probleme.

(sputniknews.com)

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …