Home / U FOKUSU / RUŽIĆ SRUŠIO KOALICIJU: Razilaze se SNS i SPS – PUPS okreće leđa Dačiću?!

RUŽIĆ SRUŠIO KOALICIJU: Razilaze se SNS i SPS – PUPS okreće leđa Dačiću?!

Slučaj Ružić žestoko je usijao odnose između naprednjaka i socijalista i praktično bi mogao da bude okidač za rasturanje vladajuće koalicije.

ruzic

Rat SNS i Dačićeve partije, razbuktan pošto je potpredsednik SPS na „Fejsbuku“ objavio sliku sa Igorom Mikićem, koji je u toku prenosa utakmice Srbija – Albanija vređao premijera, praktično je doveo savez u Nemanjinoj 11 na ivicu pucanja, pišu Novosti.

Sagovornici Novosti tvrde da je većina članova predsedništva naprednjaka ogorčena mlakom reakcijom Dačića na „prst u oko“ koji im je gurnuo Ružić i da svim silama pritiskaju lidera Vučića da raskine saradnju sa socijalistima.

Navodno, najjači zagovornici „šut-karte“ za SPS su Zorana Mihajlović, Nebojša Stefanović i Aleksandar Jovičić. Tako je potpredsednica SNS juče bez dlake na jeziku oplela po partnerima, za koje je rekla da „nisu ljudi, već gotovo bednici“:

– Mesecima i danima mi slušamo i gledamo razne izjave našeg koalicionog partnera SPS, bilo da su u pitanju članovi, potpredsednik ili predsednik, i ćutimo. I posle mnogih laži i svega onoga što izgovaraju, oni od sebe prave žrtve. To što premijer Vučić ne reaguje na uvrede, ne znači da smo zaboravili. SNS nije džak koji možete da udarate kad god hoćete, već stranka koja je dobila ogromno poverenje građana.

Otrovne reči na račun socijalista uputio je i Jovičić preko svog tviter-naloga:

– Ružić bi prvo da skandira, a posle da pušta SPS suzice izvinjenja. Pokvarena devojčica bi posle primitivnog napada da glumi žrtvu.

Predsednik SPS Ivica Dačić poručio je da je spreman da odgovara za ono što radi, i da, ukoliko to premijer smatra, više ne bude u Vladi, „pa i zbog nepromišljenih poteza koje su učinili pojedinci iz SPS-a, i za koje snosim komandnu odgovornost“:

– SPS ima jedinstven i jasan stav o učešću i podršci Vladi Srbije, i nema nikakvog razloga da izigrava žrtvu, jer svako odstupanje od te politike nanosi štetu pre svega nama. I kao što sam najavio, to će biti tema kada se završi glasanje u Unesku o zahtevu za članstvo Kosova, ne zbog Vučića a i SNS, već zbog budućnosti SPS.

Dačić je dodao da socijalisti nemaju dvoličnu politiku i da su ponosni na rezultate vlade.

PUPS ostaje uz vladu

Koalicija oko socijalista u parlamentu broji 44 poslanika. Od toga, u raspodeli posle izbora, SPS je pripalo 25 mandata, dok je PUPS dobio 12, a JS sedam. U slučaju da SPS izađe iz Vlade, uz Dačića bi stao predsednik JS Dragan Marković Palma, dok je Milan Krkobabić, prvi čovek PUPS, bliži odluci da nastavi sa podrškom Vladi i stane uz SNS.

Raniji ispadi

– Komentarišući skidanje „Utiska nedelje“ Ružić je rekao da ima „utisak da promena svesti i mentaliteta poprima obrise duha vremena kada su vlažili koaksijalni kablovi“ aludirajući na cenzuru vlasti.

– Kritikovao smanjenje penzija.

– Izjavio da ga je sramota kako loše živimo.

– Kao ministar stao u odbranu Dragana Đurića kada je uhapšen zbog Veterinarskog zavoda.

(Večernje Novosti)

 

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …