Home / U FOKUSU / SAD i NATO se spremaju za klinč sa Rusijom znatno duži od Putinove vladavine!

SAD i NATO se spremaju za klinč sa Rusijom znatno duži od Putinove vladavine!

Sjedinjene Države i njihovi saveznici iz NATO spremaju se za konfrontaciju sa Rusijom koja će, po svemu sudeći, trajati znatno duže od vladavine Vladimira Putina – ocenila je američka privatna obaveštajno-analitička kompanija Stratfor.

nato

I podvukla: „Zvackanje oružjem u stilu Hladnog rata postaje sve glasnije i čini se da obe strane na sadašnju situaciju gledaju kao na dugoročni konflikt”.

Istovremeno je upozorila: rusko rukovodstvo razrađuje strategiju pariranja obojenim revolucijama na svojoj teritoriji i neće ih dozvoliti:

„Kako se bude povećavala brojnost snaga NATO za brza dejstva u Evropi – tako će Rusija, pored ostalog, ubrzanije raditi na strategiji borbe protiv obojenih revolucija koje su se tokom proteklih deset godina, poput talasa, prelile preko Ukrajine, Gruzije i Kirgizije”.

Analitičari  Stratfor smatraju da njihovu pretpostavku potvrđuje naročito ta okolnost što Kremlj „nastavlja da se suprotstavlja pokušajima antivladinih istupa uz podršku SAD čak i u situaciji kada je rejting šefa države (Putina) dostigao 89 odsto”.

Američka obaveštajno-analitička kompanija iz svega je izvukla i ovaj zaključak:

„Da se Rusija koncentriše na borbu protiv uticaja SAD i NATO na svoje unutarpolitičke procese  – ukazuje i to što Moskva nema nameru da ostaje neutralna i da prestane da reaguje na signale koji dolaze od NATO”.

(Fakti)

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …