Home / U FOKUSU / Sirija, Iran, Irak i Kurdi ušli u koaliciju sa Rusijom! Amerikanci razjapili usta pred prodorom Putina na Bliski Istok!

Sirija, Iran, Irak i Kurdi ušli u koaliciju sa Rusijom! Amerikanci razjapili usta pred prodorom Putina na Bliski Istok!

vojnici- rat 2Piše: Eduard LIMONOV, pisac i političar

500

NA BLISKOM Istoku je – na inicijativu Moskve – stvoren Vojni informativni centar u koji su ušli vojni predstavnici četiri države: Rusije, Srije, Irana i Iraka.

Taj centar će se baviti skupljanjem i distribucijom među te četiri zemlje podataka o stanju na frontovima protiv Islamske države.

Centar će se nalaziti u Bagdadu je već sad može biti pretvoren u štab za koordinaciju bore protiv Islamske države.

Ovo je odličan početak.

Sjedinjene Države, što bi se reklo, niti bikovski riču niti se tele, već samo golicaju Islamsku državu svojim retkim bombardovanjima. Lukava Turska – praveći se da vodi ratne opracije protiv Islamske države – zapravo bombarduje slobodne kurdske provincije u Iraku.

Svi u tome promeću neke svoje interese, a onda se odjednom – nisu očekivali! – pojavljuje koalicija sa dvema veoma jakim državama, Rusijom i Iranom, koje se ne šale, a i ne umeju da se šale. I sa dvema državama koje su krvavo zainteresovane da „islamski kalifat“ bude uništen.

„Chapeau” -„Skidam kapu!“ – govore u ovakvim situacijama Francuzi, a na savremenom, malo prostijem ruskom se to kaže: „Uvažuha!”.

Sjedinjene Države su pred ovakvom strateškom smelošću, čini mi se, razjapile usta. I stoje poput glupana.

Inicijativu su preuzeli Rusi.

Vojnu pobedu nad Islamskom državom tek treba ostvariti, ali je psihološka pobeda nad SAD već održana!

Pozdravljam i čestitam na ovakvom odlučnom koraku.

Samo, postoji i jedno „ali“.

Nadam se munjeviti prodor Rusije na Bliski Istok nije pokušaj kompenzacije za skromne rezultate u Donbasu. Za to što su tamo ruski ustanak zamrznuli. Za to što nismo u ofanzivi na Harkov i Mariupolj.

Veoma se nadam da se ne radi o tome.

(Fakti)

 

Check Also

POTEZ POSLE KOG ZA SEVERNU KOREJU NEMA POVRATKA, A AMERIKA BAŠ TO SPREMA: „Ako učinite taj korak, smatraćemo to objavom rata!“

Severna Koreja saopštila je danas da će bilo kakvu pomorsku blokadu smatrati činom rata, javlja …