Home / U FOKUSU / SITUACIJA SVE OZBILJNIJA: RUSI rasporedili „Iskandere“ u Kalinjingradu i NACILJALI CELU EVROPU (VIDEO)

SITUACIJA SVE OZBILJNIJA: RUSI rasporedili „Iskandere“ u Kalinjingradu i NACILJALI CELU EVROPU (VIDEO)

Predsedavajući Odbora za odbranu Državne dume Rusije Vladimir Šamanov potvrdio je da je Rusija rasporedila raketne sisteme „Iskander“ u Kalinjingradu.

– Jeste, raspoređeni su. Raspoređivanje strane vojne infrastrukture automatski ulazi na spisak (ciljeva) za prvenstveno uništavanje, istakao je Šamanov.

Ranije je litvanski ministar odbrane Rajmundas Karoblis izjavio da je Rusija rasporedila raketni sistem „Iskander“ u Kalinjingradskoj oblasti.

Krajem januara Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je i Kalinjingradskoj oblasti izgrađena infrastruktura za postavljanje sistema „Iskander M“. Ministarstvo je istaklo da će ih 2018. godine dobiti 152. gardijska raketna brigada u Černjahovsku.

Zvaničan domet „Iskandera“ je 500 kilometara, što raspoređivanjem ovog sistema u Kalinjingradu, u domet razarajućih ruskih raketa, osim baltičkih zemalja, stavlja i Berlin i Varšavu.

Pogledajte video:

Check Also

POTEZ POSLE KOG ZA SEVERNU KOREJU NEMA POVRATKA, A AMERIKA BAŠ TO SPREMA: „Ako učinite taj korak, smatraćemo to objavom rata!“

Severna Koreja saopštila je danas da će bilo kakvu pomorsku blokadu smatrati činom rata, javlja …