Home / U FOKUSU / Snouden i Asanž: Vlada Novog Zelanda sa SAD-om sprovodi masovni nadzor svojih građana!

Snouden i Asanž: Vlada Novog Zelanda sa SAD-om sprovodi masovni nadzor svojih građana!

oko- nwo- spijunaza

Vlada Novog Zelanda sarađuje sa SAD u sprovođenju masovnog nadzora svojih građana, otkrili su danas bivši agent američke Nacionalne službe bezbednosti (NSA) Edvard Snouden i osnivač Vikiliksa Džulijen Asanž.

Oni su se povezani video linkom obratili na konferenciji za medije koja je održana u Oklendu na Novom Zelandu u organizaciji internet preduzetnika Kima Dotkoma koji će predvoditi svoju stranku na predstojećim opštim izborima, prenele su agencije.

“Kada kontrolišete sistem nadzora neke države vi ustvari aneksirate tu zemlju, a to se upravo dešava na Novom Zelandu”, rekao je Asanž koji se već tri godine nalazi u azilu u ambasadi Ekvadora u Londonu.

Snouden je potvrdio da se na Novom Zelandu vrši masovni nadzor komunikacija građana, ne samo u svrhu sajber bezbednosti, nego se koristi za čitanje privatne elektronske pošte, telefonskih poruka i internet stranica.

“Ako živite na Novom Zelandu, vas prate”, tvrdi Snouden koji je dobio azil u Rusiji.
Premijer Novog Zelanda Džon Ki rekao je da “ne postoji masovni nadzor Novozelanđana” i da Dotkom pokušava da prikupi glasove na ovaj način.

(Tanjug)

Check Also

ASADOVE SNAGE PRETRPELE PRVE GUBITKE U AFRINU: Turci u žestokom naletu na zapadnom frontu! (VIDEO)

Uprkos dolasku sirijskih dobrovoljačkih Snaga nacionalne odbrane (SNO) na liniju fronta, Turci i njihove džihadističke …