Home / U FOKUSU / Snouden i Asanž: Vlada Novog Zelanda sa SAD-om sprovodi masovni nadzor svojih građana!

Snouden i Asanž: Vlada Novog Zelanda sa SAD-om sprovodi masovni nadzor svojih građana!

oko- nwo- spijunaza

Vlada Novog Zelanda sarađuje sa SAD u sprovođenju masovnog nadzora svojih građana, otkrili su danas bivši agent američke Nacionalne službe bezbednosti (NSA) Edvard Snouden i osnivač Vikiliksa Džulijen Asanž.

Oni su se povezani video linkom obratili na konferenciji za medije koja je održana u Oklendu na Novom Zelandu u organizaciji internet preduzetnika Kima Dotkoma koji će predvoditi svoju stranku na predstojećim opštim izborima, prenele su agencije.

“Kada kontrolišete sistem nadzora neke države vi ustvari aneksirate tu zemlju, a to se upravo dešava na Novom Zelandu”, rekao je Asanž koji se već tri godine nalazi u azilu u ambasadi Ekvadora u Londonu.

Snouden je potvrdio da se na Novom Zelandu vrši masovni nadzor komunikacija građana, ne samo u svrhu sajber bezbednosti, nego se koristi za čitanje privatne elektronske pošte, telefonskih poruka i internet stranica.

“Ako živite na Novom Zelandu, vas prate”, tvrdi Snouden koji je dobio azil u Rusiji.
Premijer Novog Zelanda Džon Ki rekao je da “ne postoji masovni nadzor Novozelanđana” i da Dotkom pokušava da prikupi glasove na ovaj način.

(Tanjug)

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …