Home / U FOKUSU / ŠOK I NEVERICA U PENTAGONU: Kineska armija proizvela laserske puške i topove- Rusi uskoro dobijaju „stanice za oslepljivanje protivnika”, kakve neće imati niko u svetu!

ŠOK I NEVERICA U PENTAGONU: Kineska armija proizvela laserske puške i topove- Rusi uskoro dobijaju „stanice za oslepljivanje protivnika”, kakve neće imati niko u svetu!

laser- oružje

RUSKI RATNI BRODOVI USKORO DOBIJAJU „LASERSKE STANICE ZA ZASLEPLjIVANjE” BEZ PREMCA U SVETU

• Same SAD nameravaju da upotrebljavaju lasere protiv neprijateljskih aviona, bespilotnih letelica i navođenih raketa. Američka mornarica može da ih koristi protiv dronova, manjih brodova i podmornica
AMERIKANCI tvrde da je kineska armija počela da dobija puške sa „oslepljujućim laserima”, iako je takvo oružje zabranjeno konvencijom UN o korišćenju običnog naoružanja.

The Washington Free Beacon objavio je: „Kina modernizuje svoje lasersko oružje da bi zadoboljila potrebe svojih Oružanih snaga pri izvođenju različitih ratnih operacija. Oslepljujuće oružje se koristi najviše za zaslepljivanje na kratkim rastojanjima i za oštećivanje pribora za noćno osmatranje”.

Pomenuta konvencija je doneta 1980, sa bitnim dopunama iz 1999. godine, a Free Beacon naglašava da SAD koriste lasere protiv neprijateljskih aviona, bespilotnih letelica i navođenih raketa.

Američka mornarica koristi lasere protiv dronova, manjih brodova i podmornica.
Free Beacon tvrdi da Pentagon nema u planu da se domogne pušaka sličnih kineskim.

Američki ekspert za kinesko naoružanje, Rik Fišer, tvrdi da Kina ima i najmanje dva tipa laserskih topova i da će možda pokušati i da ih proda drugim zemljama.
Fišer ukazuje da Kinezi uveravaju da svoje laserske puške predstavljaju kao pomoćne oružje za svoje specijalne policijske jedinice, ali da one mogu da se koriste i u realnim borbama.

Početkom oktobra su se pojavile tvrdnje da će ruski vojni brodovi uskoro dobiti „stanice za oslepljivanje protivnika”, kakve neće imati niko u svetu.

Global Times je objavio četiri različita tipa laserskih topova.

 

 

 

 

Check Also

POTEZ POSLE KOG ZA SEVERNU KOREJU NEMA POVRATKA, A AMERIKA BAŠ TO SPREMA: „Ako učinite taj korak, smatraćemo to objavom rata!“

Severna Koreja saopštila je danas da će bilo kakvu pomorsku blokadu smatrati činom rata, javlja …