Home / U FOKUSU / ŠOK I NEVERICA U PENTAGONU: Kineska armija proizvela laserske puške i topove- Rusi uskoro dobijaju „stanice za oslepljivanje protivnika”, kakve neće imati niko u svetu!

ŠOK I NEVERICA U PENTAGONU: Kineska armija proizvela laserske puške i topove- Rusi uskoro dobijaju „stanice za oslepljivanje protivnika”, kakve neće imati niko u svetu!

laser- oružje

RUSKI RATNI BRODOVI USKORO DOBIJAJU „LASERSKE STANICE ZA ZASLEPLjIVANjE” BEZ PREMCA U SVETU

• Same SAD nameravaju da upotrebljavaju lasere protiv neprijateljskih aviona, bespilotnih letelica i navođenih raketa. Američka mornarica može da ih koristi protiv dronova, manjih brodova i podmornica
AMERIKANCI tvrde da je kineska armija počela da dobija puške sa „oslepljujućim laserima”, iako je takvo oružje zabranjeno konvencijom UN o korišćenju običnog naoružanja.

The Washington Free Beacon objavio je: „Kina modernizuje svoje lasersko oružje da bi zadoboljila potrebe svojih Oružanih snaga pri izvođenju različitih ratnih operacija. Oslepljujuće oružje se koristi najviše za zaslepljivanje na kratkim rastojanjima i za oštećivanje pribora za noćno osmatranje”.

Pomenuta konvencija je doneta 1980, sa bitnim dopunama iz 1999. godine, a Free Beacon naglašava da SAD koriste lasere protiv neprijateljskih aviona, bespilotnih letelica i navođenih raketa.

Američka mornarica koristi lasere protiv dronova, manjih brodova i podmornica.
Free Beacon tvrdi da Pentagon nema u planu da se domogne pušaka sličnih kineskim.

Američki ekspert za kinesko naoružanje, Rik Fišer, tvrdi da Kina ima i najmanje dva tipa laserskih topova i da će možda pokušati i da ih proda drugim zemljama.
Fišer ukazuje da Kinezi uveravaju da svoje laserske puške predstavljaju kao pomoćne oružje za svoje specijalne policijske jedinice, ali da one mogu da se koriste i u realnim borbama.

Početkom oktobra su se pojavile tvrdnje da će ruski vojni brodovi uskoro dobiti „stanice za oslepljivanje protivnika”, kakve neće imati niko u svetu.

Global Times je objavio četiri različita tipa laserskih topova.

 

 

 

 

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …