Home / U FOKUSU / ŠOKANTAN OBRT U MINHENU- DA LI IZA SVEGA STOJI PRIPREMA ZA RAT IZMEĐU DESNICE I MIGRANATA: Nije sve kao što izgleda, napadač imao nacističku zastavu Nemačke i ubijao migrante! (UŽIVO)

ŠOKANTAN OBRT U MINHENU- DA LI IZA SVEGA STOJI PRIPREMA ZA RAT IZMEĐU DESNICE I MIGRANATA: Nije sve kao što izgleda, napadač imao nacističku zastavu Nemačke i ubijao migrante! (UŽIVO)

U moru i haosu informacija, koje su usledile posle terorističkog napada u Minhenu, najpre se sumnjalo da je reč o napadu islamista, ali u toku večeri pojavile su se vesti da je izvesno da je reč o osvetničkom napadu desničarskih, nemačkih militanata!
protesti 14
Prema svedočenju Danijela Bradarića, vlasnika restorana u neposrednoj blizini trgovačkog centra, neposredno nakon napada, kada su već ulice bile ispražnjene, fotografisali su muškarca sa zastavom koja liči na Rajhskrigsflage, nemačku carsku ratnu zastavu koju često koriste neonacistički desni pokreti u Nemačkoj.

Osim toga, na jednoj od objavljenih snimaka se vidi terorista na krovu šoping centra nakon napada koji besnim građanima, koji mu dovikuju s balkona poručuje da je on Nemac.

Na kraju, izgleda da su žrtve uglavnom osobe čiji izgled ukazuje na to da su s bliskog istoka ili Afrike.

Poslednja čudna podudarnost je to da je napad počinjen na godišnjicu krvoprolića u Norveškoj, koje je počinio takođe desničarski maloumnik Anders Brejvik kada je na ostrvu Utoja likvidirao 77 ljudi, većinom učenika i studenata.

Ipak, to još ne mora ništa da znači, jer nema potvrde policije o identitetu napadača, kojih je po svemu sudeći bilo trojica!

– Reč je o najstarijem trgovačkom centru u Minhenu, u kom je svakodnevno mnogo ljudi. Moj restoran, Pils corner je od centra udaljen nekih 300 metara. Napad se odigrao baš u vreme kada sam došao na smenu.

Ubrzo potom nazvao me je prijatelj vatrogasac koji mi je rekao da odmah zatvorim restoran i zaključam ljude unutra.

To sam i učinio, a isto su učinili i svi restorani i radnje u blizini, tako da su ulice u kratko vreme bile potpuno prazne.

Tada je ulicom prošao taj lik sa starom nemačkom zastavom.

Grad je u potpunoj blokadi, mediji javljaju da jedan od napadača beži automobilom i puca iz njega, dok je drugi okružen na krovnoj etaži garaže šoping centra – ispričao je Danijel Bradarić dramatične trenutke za Slobodnu Dalmaciju.

Policija je u međuvremenu demantovala prve vesti o nekoliko istovremenih koordiniranih napada po gradu, a naknadne dojave o pucnjavi verojatno su dojave o napadaču koji puca po policiji dok beži.

Pogledajte video:


(Kurir)

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …