Home / U FOKUSU / ŠOKANTNA TVRDNJA REŠETNJIKOVA: Iza novog rata u Donbasu stoji Angela Merkel, evo zašto..

ŠOKANTNA TVRDNJA REŠETNJIKOVA: Iza novog rata u Donbasu stoji Angela Merkel, evo zašto..

merkel- porosenko

Bivši predsednik vlade Donjecke Republike – Aleksandar Borodaj koji je sada na čelu Saveza dobrovoljaca Donbasa – ocenio je da će Ukrajina u svom današnjem vidu prestati da postoji.

Pritom je ukazao da su šanse da se Kijev i Donbas dogovore minimalne jer se građanski ratovi retko završavaju bez ubedljive pobede jedne strane.

„Ukrajina koja je danas pod vlašću Kijeva biće likvidirana. Tek posle smene vlasti biće mogući pregovori koji će doneti rešenje konflikta. Kada Ukrajina bude likvidirana – možda će poprimiti neke nove životne forme i naći se u drugom okviru. U svakom slučaju, zakoni istorije deluju pred našim očima. Današnja Ukrajina je osuđena na raspad“.

U ovom kontekstu je indikativno da je portparolu Kremlja, Dmitriju Peskovu, bilo postavljeno pitanje može li se dogoditi da braniocima Donbasa ponestane municije, a da je on na to odgovorio:

„Kremlj se ne bavi zalihama municije (u Donbasu), ali se nadamo da su dovoljne da odgovori na sva agresivna dejstva oružanih snaga Ukrajine“.

O novoj fazi rata Ukrajine protiv Donbasa, donedavni direktor Ruskog instituta za strateška istraživanja – Leonid Rešetnjikov koji je sada na čelu udruženja Dvoglavi orao – rekao je:

„To je specijalna, unapred isplanirana akcija. Kijevski režim želi da iskomplikuje odnose između Sjedinjenih Država i Rusije. kijev je u strahu da će Ukrajina prestati da interesuje SAD i lično Donalda Trampa.“

Rešetnjikov posebno ukazuje: „Nije isključeno da u zaveri učsetvuje i Angela Merkel. Čak je moguće da je ona bila inicijator te akcije, sa namerom da onemogući rusko-američke prgovore. Strah Evrope nije ništa manji od straha Ukrajine.

Ako se odnosi Rusije i SAD normalizuju – Evropa će ostati „bez posla“. U svakom slučaju, po blagoslovu nekih evropskih političara kijevski ološ uništava civilno stanovništvo Donjecke i Luganske Republike“.

On naglašava da ukrajinskog predsednika petra Porošenka i njegovu kliku čeka žalosna sudbina i da će, u najboljem slučaju, morati da beže iz zemlje.

Dodao je: „Smatram da u Kremlju odlično shvataju da mu oni koji vladaju u Kijevu nisu partneri već zločinci koji su se dočepali vlasti. kijevski režim je osuđen na propast“-

Rešetnjikov je otkrio da u rukovodstvu Rusije nema pretenzija na celu Ukrajinu, a da unutar njega postoje ljudi koji shvataju da se može raditi samo o projektu Novorosije i o preporodu Ruske pravoslavne civilizacije.

Predsednik parlamenta Novorosije – poznati bivši ukrajinskipolitičar Oleg Carjov – ima svoj pogled i na trenutno stanje stvari i na mogući dalji razvoj događaja:

„Kao i mnogi moji prijatelji, smatram da ovo što se zbiva u Donbasu svdoči da proces prelazi u fazu u kojoj će, u skorom vremenu, biti doneta odluka.

Raduje to što je oružanim snagama Novorosije konačno dozvoljeno da odgovaraju na ukrajinske provokacije.

Čini mi se da je Ukrajina sada veoma jasno ukapirala da postoji granica čiji prelazak će biti ne samo bolan nego i smrtonosan. I, koliko shvatam: neće je prelaziti“.

Carjov odgovornim za sve smatra Porošenka i naglašava:

„Sada svi – i u Ukrajini i u Rusiji – shvataju da će odluka biti doneta. I, prilično brzo. Sama situacija će početi da se razvija u drugom smeru. Zato se i Porošenko aktivirao i govori da će održati referendumu o ulasku Ukrajine u NATO.

On je ranije plivao u novcu, a sada niko na Zapadu ne želi ni da sa njim razgovara. Jedva se sreo sa Merkelovom, a morao je – pozvavši se na Avdejevku – da spasava vlastiti renome i da beži nazad u Kijev“.

Carjov procenjuje da je Porošenkova situacija slična onoj u kojoj je bio Hitler – pola godine pre kraja Drugog svetskog rata.

Prema njegovim saznanjima, do kraja februara će u Kijev stići „predstavnici Trampovog tima“. Radi razgovora o scenariju za Ukrajinu.

(Fakti)

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …