Home / U FOKUSU / SPREMA LI SE NOVI TALAS ATENTATA I HAOSA? Tajne službe najavljuju terorističke napade i u Nemačkoj!

SPREMA LI SE NOVI TALAS ATENTATA I HAOSA? Tajne službe najavljuju terorističke napade i u Nemačkoj!

 Napadi počinjeni ovih dana u Francuskoj možda najavljuju talas atentata na evropskom nivou, po podacima koje su američke obaveštajne službe dobile praćenjem komunikacije čelnika organizacije Islamske države, piše njemački časopis Bild u svom nedeljnom broju.

nemacka- specijalci- policija

Kako piše taj dnevnik koji se poziva na anonimne izvore u američkim obaveštajnim službama, jedna od njenih službi, NSA, navodno je nedugo nakon napada u Parizu uhvatila komunikaciju u kojoj čelnici ISIS najavljuju skori talas napada.

Tu se Pariz spominje kao signal za početak niza napada na druge evropske gradove, među kojima je Rim, piše list napominjući da nije poznat nikakav konkretan plan napada.

Nemački list „Hamburger morgenpost“ koji je objavio karikature iz francuskog satiričnog nedeljnika „Šarli Ebdo“ bio je rano jutros meta napada, saopštila je policija.

U napadu niko nije povređen.

„Kamenice i zapaljivi predmeti bačeni su kroz prozor“, rekao je za AFP portparol policije.

„U požaru su oštećene dve prostorije na nižim spratovima“, kazao je on.

Regionalni dnevnik „Hamburger morgenpost“ objavio je na naslovnoj strani tri karikature iz „Šarli Ebdoa“, posle masakra u pariskom nedeljniku, pod naslovom“Ova velika sloboda mora biti moguća“.

Policija je saopštila da su dve osobe uhapšene, dok je državna bezbednost otvorila istragu.

„Ključno pitanje“ je da li postoji veza između karikatura „Šarli Ebdoa“ i napada , rekao je portparol policije, ističući da je „prerano“ da se to sigurno zna.

(Jutarnji, Tanjug)

 

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …