Home / U FOKUSU / STIGLA NOVA ZASTRAŠUJUĆA PRETNJA SEVERNE KOREJE: Kim hoće da potopi Japan, a za Ameriku ima još crnji plan! (VIDEO)

STIGLA NOVA ZASTRAŠUJUĆA PRETNJA SEVERNE KOREJE: Kim hoće da potopi Japan, a za Ameriku ima još crnji plan! (VIDEO)

kim- dzong- un

Severnokorejska državna agencija zapretila je u četvrtak da će upotrebiti nuklearno oružje kako bi „potopila Japan i pretvorila SAD u pepeo i tamu“ zbog podrške sankcijama UN zbog poslednjeg nuklearnog testa.

Pjongjangova agencija zadužena za međunarodne odnose i propagandu, KAPPC, pozvala je na raspuštanje Veća bezbednosti UN, koje je nazvala „oruđem zla sastavljenim od podmićenih država“ koje slede komande SAD.

„Više nema potrebe da Japan postoji pored nas. Četiri ostrva arhipelaga trebalo bi potopiti u more našom nuklearnom bombom“, objavila je agencija KAPPC.

Napetost u regionu je porasla posle šestog i najmoćnijeg nuklearnog testa Severne Koreje 3. septembra.

Veće bezbednosti UN jednoglasno je potvrdilo rezoluciju SAD o novim sankcijama državi u ponedeljak, što je izazvalo niz novih pretnji o uništenju SAD, Japana i Južne Koreje.

„Pretvorimo kopno SAD na pepeo i tamu. Pokažimo svoj prkos mobilizacijom svih sredstava za osvetu koje smo do sada pripremali“, stoji u izjavi KAPPC.

Japan je oštro kritikovao najnoviju pretnju Severne Koreje.

„Ova objava je krajnje provokativna i zastrašujuća. Znatno povećava napetost u regionu i apsolutno je neprihvatljiva“, izjavio je u četvrtak glavni sekretar japanske vlade Jošihide Suga.

(Rojters)

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …