Home / U FOKUSU / TAČI OTKRIO ONO ŠTO SE PREĆUTKUJE: Ove godine ćemo sa Srbijom postići istorijski sporazum..!

TAČI OTKRIO ONO ŠTO SE PREĆUTKUJE: Ove godine ćemo sa Srbijom postići istorijski sporazum..!

Kosovo očekuje da će ove godine rešiti veoma bitna pitanja sa Srbijom postizanjem „istorijskog” sporazuma, kazao je za agenciju Rojters kosovski predsednik Hašim Tači.

„Sporazum između Kosova i Srbije koji će se, verujem, dogoditi 2018. biće istorijski, sveobuhvatan dogovor koji će rezultirati članstvom Kosova u UN”, tvrdi Tači.

On je dodao da će sporazum sa Srbijom doneti punu normalizaciju odnosa, iako se, kako navodi Rojters, od dve strane možda neće tražiti da priznaju jedni druge kao nezavisne države.

Govoreći o osnivanju Specijalnog suda, Tači smatra da je to „bila istorijska nepravda, ali zbog očuvanja strateškog partnerstva sa SAD, EU i NATO mi smo formirali taj sud”.

„Kosovo nema šta da krije”, kaže on.

Na pitanje šta bi učinio ako bi bio pozvan da se pojavi na sudu kao svedok ili optuženi, Tači je odgovorio: „Predsednik ili bilo koji drugi građanin ove zemlje nema razloga da se plaši”.

„Mi nikada nismo prekršili kosovske ni međunarodne zakone. Borili smo se protiv diktatora, čoveka koji je počinio genocid”, kazao je Tači misleći pri tom, navodi Rojters, na bivšeg jugoslovenskog i srpskog predsednika Slobodana Miloševića.

(Tanjug)

 

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …