Home / U FOKUSU / TEK KREĆE RUSKA OFANZIVA U SIRIJI: Tako ćemo izbombardovati džihadiste, da ćemo rat završiti za 4 meseca!

TEK KREĆE RUSKA OFANZIVA U SIRIJI: Tako ćemo izbombardovati džihadiste, da ćemo rat završiti za 4 meseca!

500

Udari ruskih vazduhoplovnih snaga u Siriji biće intenzivirani i trajaće tri do četiri meseca, izjavio je danas predsednik Spoljnopolitičkog odbora Državne dume Aleksej Puškov.

– Uvek postoji rizik da vas nešto omete, ali u Moskvi razgovaramo o operaciji koja će trajati tri do četiri meseca – rekao je Puškov za francusku radio stanicu “Evropa 1″.

Puškov je ovo izjavio nekoliko sati uoči dolaska ruskog predsednika Vladimira Putina u Pariz, gde će se sastati sa liderima Francuske, Nemačke i Ukrajine, prenele su agencije.

Rusija je pre dva dana pokrenula vojne operacije protiv Islamske države u Siriji, a Ministarstvo odbrane je saopštilo da su mete vojna oprema, komunikacije, skladišta oružja, municija i gorivo.

Ruski Komersant je, pozivajući se na vojne izvore, objavio da su angažovani bombarderi “Su-24M”, “Su-34″, borbeni avioni “Su-30″ i borbeni helikopteri “Mi-24″.

Kako je rekao pres sekretar ruskog predsednika Dmitrij Peskov, glavni zadatak ruskog vazduhoplovstva u Siriji je borba protiv terorizma i podrška legitimnim sirijskim vlastima u antiterorističkim naporima.

(Tanjug, Telegraf)

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …