Home / U FOKUSU / TURSKI MEDIJI OBJAVILI: Srbi su organizatori „Arapskog proleća“! Evo ko su ti ljudi…

TURSKI MEDIJI OBJAVILI: Srbi su organizatori „Arapskog proleća“! Evo ko su ti ljudi…

srdja-popovic
U opširnoj analizi turskog dnevnog lista „Hurijet“, srpska organizacija „Kanvas“, nekadašnji „Otpor“, koji vodi srpski politikolog i poznati politički aktivista Srđa Popović, navodi se kao jedna od organizacija koja je sprovodila takozvano „Arapsko proleće“.

Naime, „Hurijet“ piše tekst o knjizi turskog autora koji je sproveo istraživanje u Kairu o „pozadini arapskog proleća“. U pitanju je knjiga „Da li nas Bog želi?“ autora Onura Sinana Gizaltana.

Gizaltan kroz svoje istraživanje pokazuje da je „američka ruka“ bila duboko umešana u sva dešavanja tokom arapskog proleća, a posebno u dešavanjima u Egiptu.

Ahmed Mahir i Muhamed Adel, egipatski aktivisti, kako piše „Hurijet“, javno su svedočili o tome da su obučavani u američkom Albert Ajnštajn Institutu, kao i da su kasnije primali obuku od strane srpske organizacije „Kanvas/Otpor“.

Oni su znanja, po njihovim sopstvenim rečima, dobijena od Kanvasa primenjivali tokom nemira na Tarir trgu u Kairu, navodi Gizaltan u svojoj knjizi.

Organizacija „Kanvas“ i Srđa Popović, u više navrata su optuživani za saradnju sa američkim obaveštajnim službama i maskiranim fondacijama Bele kuće. Tako je i popularni Vikiliks još 2013. godine objavio informacije tvrdeći da je Srđa Popović jedan od pripadnika „američke agenture“, te da je kroz saradnju sa „Stratforom“ finansiran od strane NDI, NED i drugih široko poznatih američkih polu-obaveštajnih fondacija.

U samoj Srbiji, Srđa Popović je označen kao eksponent CIA još iz vremena delovanja Otpora za koji je sa nekoliko strana, pa i od strane FBI-a, potvrđeno da je organizacija napravljena i finansirana od strane Vašingtona, te da je rad Otpora i Zorana Đinđića koordiniran iz Budimpešte kroz rad specijalnog operativnog centra CIA.

komersant.rs

 

 

Check Also

BRITANIJA ULAZI U RAT!? Britanski ministar najavio napad na Siriju kao na Irak…

Velika Britanija razmotriće plan da sa SAD zajedno učestvuje u vojnim udarima protiv snaga sirijske …