Home / U FOKUSU / UDARNA VEST! RUSI IH OBORILI? Izraelski avioni napali Sirijsku armiju, jedan oboren, drugi oštećen, ostali u panici pobegli!

UDARNA VEST! RUSI IH OBORILI? Izraelski avioni napali Sirijsku armiju, jedan oboren, drugi oštećen, ostali u panici pobegli!

avion

Izraelski borbeni avion oboren je od strane sirijske protivvazdušne odbrane, nakon što je grupa izraelskih aviona povredila vazdušni prostor Sirije.

– U toku prethodne noći, u 2:40 časova, grupa od četiri izraelska borbena aviona ušla je u sirijski vazdušni prostor iz Libana, i uputila se ka položajima sirijske vojske kod Palmire – saopštila je sirijska vrhovna komanda.

– Sirijski PVO je odgovorio oborivši jedan avion i oštetivši drugi, i na taj način je primorao formaciju da se da u beg – dodaje se.

Ovo nije prvi put da izraelski avioni deluju na sirijskoj teritoriji, najčešće protiv sirijske vojske i njenog saveznika Hezbolaha.

(southfront.org)

Check Also

POTEZ POSLE KOG ZA SEVERNU KOREJU NEMA POVRATKA, A AMERIKA BAŠ TO SPREMA: „Ako učinite taj korak, smatraćemo to objavom rata!“

Severna Koreja saopštila je danas da će bilo kakvu pomorsku blokadu smatrati činom rata, javlja …