Home / U FOKUSU / Ukrajinski političari optužuju Porošenka, da u nemačkim krematorijumima spaljuju poginule vojnike!

Ukrajinski političari optužuju Porošenka, da u nemačkim krematorijumima spaljuju poginule vojnike!

Lider ukrajinske Radikalne partije oleg Ljaško optužio je šefa države petra Porošenka i ministra odbrane Valerija Geleteja da besramno lažu i obmanjuju javnost jer skrivaju da je Kijev u „antiterorističkoj operaciji” imao preko 8000 poginulih.

Ljaško, koji je bio trećeplasirani na nedavnim predsedničkim izborima, u svojim optužbama je otišao još dalje, tvrdeći i pitajući:

„Ti momci su dali svoje živote za zemlju i svoj narod, ali nikakve zahvalnosti i uvažavanja u našem rukovodstvu nema ni za njih ni za njihove najbliže. Štaviše, pokazalo se da Porošenko spaljuje naše heroje, kao pse, u nemačkim krematorijumima! U ruke mi je došao snimak špijunaskog satelita na kojem se vidi poljski krematorijum pored vojne bolnice u zoni antiterorističke operacije kod Novoajdara. Obavešten sam da nam je taj krematorijum dala Nemačka. Zašto? Šta on traži u zoni antiterorističke operacije?”

Ljaško je Porošenku i Geleteju javno postavio pitanje:  „Koliko je naših vojnika bez traga otišlo na nebo kroz taj nemački „dimnjak”?

Istovremeno je u ime svoje partije zatražio da se svi takvi krematorijumi odmah zatvore, a da se tela ubijenih vojnika vraćaju porodicama. Takođe: da Porošenko odmah sve objasni i da se izvini porodicama poginulih.

Zatraživši ostavku Geleteja, Ljaško je upozorio: „Mi imamo pravo da znamo stvani broj svojih poginulih. Mi imamo pravo da znamo ime svakog svog heroja!”.

 

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …