Home / U FOKUSU / ZAHUKTAVA SE: Putin šalje kopnene trupe u Siriju…

ZAHUKTAVA SE: Putin šalje kopnene trupe u Siriju…

rusija- vojnici- vojska

Najsvežije spekulacije koje cirkulišu medijima jesu da se Rusija priprema da rasporedi kopnene trupe u Siriji nakon zvaničnog zahteva koji se očekuje od sirijske vlade, prenose sirijski mediji.

Izveštaji se pozivaju na neimenovane vojne izvore i argumentuju da plan raspoređivanja već postoji. Ipak, veruje se da je to jedini realan deo informacije, jer svaka komanda razvija planove za različite vrste operacija i raspoređivanja.

Informacije potiču uglavnom iz iranskih i izraelskih medija. Tako je iranski Pres TV objavio reči anonimnog izvora koji je u u ponedeljak otkrio da su ruske specijalne snage spremne da budu raspoređene u oblastima u kojima su angažovane sirijske trupe u ozbiljnim borbama protiv terorističkih grupa.

Dalje se navodi da su tehnički aspekti ovog plana već pripremljeni, i da će se sprovesti kada vlada u Damasku zatraži to u službenom zahtevu, a ruski predsednik Vladimir Putin izda naredbu.

Drugi iranski medij Fars njuz ima svoju verziju, pa kaže da su sirijski vojni izvori otkrili kako je Moskva obavestila Damask da o svojoj spremnosti da pošalje kopnene trupe u Siriju. Izvor Al-Hadat njuza kaže da je Rusija najavila da će na zahtev Sirijske armije biti spremna da pošalje kopnene snage u Siriju.

Izvori kažu da su specijalne ruske snage spremne da budu raspoređene u regionima koji se suočavaju sa najvećim pritiskom terorističkih grupa.

Izraelski sajt Inetnjuz takođe govori o ovakvoj mogućnosti. Izvori iz sirijske armije su rekli da je Rusija izrazila volju da rasporedi kopnene snage u Siriji na zvanični zahtev sirijskog predsednika Bašara Asada.

U intervjuu za Al-Kuds Al-Arabi, izvor je rekao da je rusko Ministarstvo odbrane navelo da je spremno da rasporedi specijalne snage u oblastima gde postoji pritisak pobunjenika. Izvor je rekao i da je Iran spreman da proširi svoje učešće u okršajima u Siriji, uključujući i slanje kopnenih trupa.

Ovim izveštajima se prigovaraju dva nedostatka. Jedan je što su ruske snage za specijalne operacije već raspoređene u Siriji, a drugi što ne postoje slični izveštaji moskovskih medija koji bi govorili o raspoređivanju ruskih kopneinh snaga u Siriji.

(Pravda)

Check Also

OTKRIVENA MISIJA UHAPŠENOG AMERIČKOG MARINCA: Ubistvom ovog čoveka, planirao da izazove najgori mogući scenario za Srbiju! Evo o čemu se radi..

Bivši američki marinac Danijel Korbet, koji je 31. januara uhapšen u Beogradu, imao je zadatak …