Home / U FOKUSU / ZBOG OBARANJA HELIKOPTERA, RUSI OTVARAJU VRATA PAKLA- PUTIN I KADIROV ŠALJU ČEČENE U SIRIJU: „Islamisti će biti zakopani pod sirijskom zemljom!“

ZBOG OBARANJA HELIKOPTERA, RUSI OTVARAJU VRATA PAKLA- PUTIN I KADIROV ŠALJU ČEČENE U SIRIJU: „Islamisti će biti zakopani pod sirijskom zemljom!“

kadirov- cecenijaPredsednik Čečenije Ramzan Kadirov zapretio je da će poslati svoje dobrovoljce u Siriju da tamo pobiju radikalne islamiste koji ponovo prete Rusiji. Kadirov smatra da je Čečenija sposobna da uništi teroriste koji ratuju pod zastavom Islamske države (ID).

– Ako nekome od lidera ID padne na pamet da stvarno krene ka Rusiji, mi ćemo ga zaustaviti daleko od naših granica. Doći ćemo mi k njima kako im više ne bi palo na pamet da prete predsedniku Putinu i narodu Rusije. Naši dobrovoljci će im dati pravo izbora da polože oružje, ili da budu zakopani pod sirijskom zemljom – poručio je Ramzan Kadirov. Dodavši da je preteći film ID „prazna priča“, on ističe da ID „nema snage ni mogućnosti da ratuje u Rusiji“: – Mi smo u Čečeniji uništili dobro pripremljene i naoružane do zuba bandite koji su došli iz 51 zemlje. U Čečeniji su izgubili glavu saradnici najboljih obaveštajnih službi sveta. A oni koji su preživeli bežali su da se spasu – ističe Kadirov, koji smatra da je „filmska“ pretnja Rusiji pripremljena u kabinetima tajnih službi, kao deo informativnog rata protiv Moskve.

Načelnik Glavne operativne uprave Generalštaba Rusije Sergej Rudskoj kaže da je posle rušenja helikoptera MI-8, ruska avijacija intenzivno bombardovala pozicije islamista koji su pokušali da prodru u Alepo. Odgovornost za rušenje helikoptera preuzeli su borci tzv. Slobodne sirijske armije. Rusija sprema ultimatum onima koji su oborili helikopter, da predaju tela poginulih, ili će početi brojni udari po tamošnjoj teritoriji u provinciji Idlib. Što se tiče dostave humanitarnie pomoći, u Moskvi su sve glasniji oni koji kažu da time treba da se bavi sirijska armija, a ne Rusi, jer je već oboreno nekoliko helikoptera i ubijeno više vojnika. UBEĐIVANJE RUKOVODSTVO u Vašingtonu pokušava da nagovori Moskvu da Rusi ne krenu u ofanzivu u Siriji. Keri je nedavno zamolio Lavrova da Rusi sedam dana ne bombarduju islamiste, kako bi u tom „režimu tišine“ Vašington mogao da odvoji umerenu sirijsku opoziciju od terorista. Sa druge strane, u Moskvi tvrde da je bilo dovoljno vremena da se umerena sirijska opozicija opredeli i distancira od terorista. (Večernje novosti)

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …