Home / U FOKUSU / ZNA SE I KAD I GDE: Evo odakle će Saudijska koalicija napasti Siriju!

ZNA SE I KAD I GDE: Evo odakle će Saudijska koalicija napasti Siriju!

amerika- nato- vojnici- specijalci- komandosi- sad
Saudijska Arabija je spremna da angažuje svoje specijalne snage u Siriji, izjavio je šef diplomatije Saudijske Arabije Adel al-Džubeir.

Kraljevina Saudijska Arabija planira da u martu izvrši invaziju na Siriju, objavio je američki televizijski kanal Si-En-En, pozivajući se na svoje izvore.

O spremnosti da pošalje vojsku u Siriju govorio je prošle nedelje brigadni general Saudijske Arabije Ahmat Asiri. Zvanični Rijad je 5. februara saopštio da je došlo do formiranja antiterorističke islamske koalicije i objavio spremnost da otpočne kopnenu operaciju u Siriji.

Pretpostavlja se da će tamo biti poslat kontingent od 150.000 vojnika iz Egipta, Sudana, Jordana, Maroka, Kuvajta, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Katara i Turske. Pridružiće im se i vojnici iz Malezije, Indonezije i Bruneja. Postoje podaci da će vojnici islamske koalicije ući u Siriju iz Turske.

Ministar odbrane SAD-a Ešton Karter ranije je izjavio da pozdravlja učešće Saudijske Arabije u kopnenoj operaciji u Siriji. O detaljima operacije trebalo bi da bude reči ove nedelje u Briselu, gde će doputovati Karter i predstavnici saudijske strane.

„Zeleno svetlo“ za kopnenu operaciju saudijske koalicije dao je i američki šef diplomatije Džon Keri na perkjučerašnjem sastanku sa Adel al-Džubeirom, o čemu više možete da pročitate OVDE.

(rs.sputniknews.com/Pravda)

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …