Home / ZANIMLJIVOSTI / Američke palačinke su skroz pogrešne! Ovako treba da izgledaju prave i danas morate da ih napravite (FOTO+VIDEO)

Američke palačinke su skroz pogrešne! Ovako treba da izgledaju prave i danas morate da ih napravite (FOTO+VIDEO)

Ako želite propisno da proslavite Svetski dan palačinki, znate šta vam je činiti. Tiganj u ruke i pravac u kuhinju. Ali, nemojte da pravite američku varijantu, zato što to nisu palačinke

palacinkeFoto-ilustracija: Profimedia

Širom sveta danas se obeležava Svetski dan palačinki. Ova popularna poslastica ima svoj dan koji se proslavlja – naravno, konzumiranjem palačinki.

Međutim, kad kažemo palačinke, mi mislimo na nešto sasvim drugo od onoga što Amerikanci podrazumevaju pod palačinkama. Ne kažemo da američke palačinke nisu ukusne, nego da to prosto nisu palačinke. To će pre biti nešto između mafina i zemičke.

Palačinke se prave u raznim zemljama, ali jedino Amerikanci ih prave na svoj način. Engleska reč Pancakes (palačinke) doslovno znači kolač iz tiganja.

Možda su Amerikanci to doslovno shvatili i napravili šta im je prvo palo na pamet, makar ličilo na ispucale pete posle maratona.

Zna se kako prave palačinke treba da izgledaju i koji je jedini pravi način da ih napravite.

Mi bismo za Svetski dan palačinki najradije naručili jednu klasičnu kombinaciju – nutela, plazma, banana. Koja je vaša omiljena kombinacija?

Klasične palačinke sigurno znate kako da napravite, a ako baš želite američke mafin-zemičke, evo kako da ih napravite:

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Check Also

ČUDO SVETE PETKE: ALBANCI HTELI DA GA UBIJU, JER NIJE HTEO DA IM PRODA IMANjE, A ONDA JE…

1986.godine u manastiru Sv. Petke u Stublu kod Kraljeva zapisano je sledeće svedočanstvo: Dragiša Gojkvić, …