Home / ZANIMLJIVOSTI / Bogati ruski lekar se iz Moskve preselio u srpsko selo: 20 km putuje na posao, iz jednog razloga! (VIDEO)

Bogati ruski lekar se iz Moskve preselio u srpsko selo: 20 km putuje na posao, iz jednog razloga! (VIDEO)

Ivan-Gorohov-Aleksandrovic

Kao kardiolog internista želeo je da znanje koje je sticao na Ruskom univerzitetu, primeni kod nas i na taj način pomogne našim ljudima

Kada neko pređe 2.500 kilometra, napusti lagodan život, prijatelje koje je sticao tri decenije, prvo na šta bi većina pomislila da je ljubav bila glavni razlog.
Ljubav je zapravo došla nakon odluke. Svetla, sjaj i glamur velike Moskve dr Ivan Aleksandrovič Gorohov je zamenio brdovitim predelima i skoro napuštenom selu u podnožju Jastrepca.

Na ovaj put doktor Aleksandrovič krenuo je sa verom i jednim koferom, u koji je spakovao sve uspomene.
Kao kardiolog internista želeo je da znanje koje je sticao na Ruskom univerzitetu, primeni kod nas i na taj način pomogne našim ljudima.

Na najbolji način je spojio medicinu i poljoprivredu.
„Mnogo sam bio umoran od državnog posla, jer obično je mnogo gužva, ne možeš da posvetiš dovoljno pažnje pacijentima i tako.

Imao sam i tamo ideju da otvorim nešto privatno, ali na žalost to je mnogo teže, skuplje, jednom rečju nemoguće“, kaže Ivan Gorohov Aleksandrovič.
Njegova nova kuća nalazi se u gotovo napuštenom selu u podnožju Jastrepca. Od pre dva meseca se u potpunosti preselio u Rlicu.

Svakodnevno putuje do posla dvadesetak kilometra, do Velikog Šiljegovca gde ima ordinaciju.
Pomoćna kuća je do pre meseca dana bila u funkciji, a onda se srušila od starosti. Zidovi stari preko 200 godina, nisu dočekali renoviranje.

Veliku podrški ima od komšinice Jelice.

„Baka Jelka je odličan učitelj, odličan komšija i uvek me ujutru sačeka vruće mleko, sir. Posle idemo kad imamo vremena u baštu.

A Boga mi hoćemo i da popijemo“, navodi Ivan.

„Naređujem ja. Mora da me sluša. Brzo je savladao poljoprivredne poslove“, kaže komšinica.
Tradicija je doktoru Gorohovu svetinja. I upravo zbog nje je prihvatio krsnu slavu porodice od koje je kupio kuću i imanje.

U bašti sadi isključivo naše stare sorte paradajza, paprike i krompira.
Otkrio je novu ljubav, zbog koje je, kako nam je rekao, spreman da napusti medicinu.

Pogledajte video:

(B92)

Check Also

ŽIVOTNA PRIČA SRPSKOG GASTARBAJTERA: Vratio se iz Čikaga posle 23 godine, evo šta sada misli o životu u Srbiji

Mnogi ljudi iz Srbije tokom devedesetih godina otišli su trbuhom za kruhom u inostranstvo. Među …