Home / ZANIMLJIVOSTI / Dokazano seksualno privlačnije: Muškarci lude za ženama koje imaju ovakvu građu..

Dokazano seksualno privlačnije: Muškarci lude za ženama koje imaju ovakvu građu..

dvoje-ljubavFoto: Copyright: shutterstock

Škotski istraživači su zaključili da su muškarci zadovoljniji u krevetu i postoji manje verovatnoća da će patiti od erektilne disfunkcije ako im partnerke imaju uži struk. Evo žašto je to tako.

Muškarcima su žene s užim strukom fizički privlačnije, što su pokazala i ranija istraživanja. Naučnici su utvrdili da je uzrok tome evolucijske prirode, jer smo „programirani“ da gojaznije ljude povezujemo s većim rizikom od zdravstvenih oboljenja.

Kako bi pronašli povezanost između ženskog struka, seksualne privlačnosti i opšteg seksualnog zadovoljstva njihovih partnera, škotski naučnici sproveli su istraživanje u kom je učestvoavalo je učestvovalo 700 muškaraca između 35 i 65 godina. Zaključeno je da su najmanje seksualnih problema bili su mlađi, imali su mlađe partnerke koje su imale uži struk, a bili su i seksualno zadovoljniji.

Stjuart Brodi, profesor psihologije i vođa istraživačkog tima kaže da je značajno što su žene sa užim strukom smatrane privlačnijim u svim merenjima seksualnih funkcija, nezavisno od starosti oba partnera.

Dva moguća razloga zašto su žene sa uskim strukom privlačnije muškarcima. Prvi je da salo na stomaku kod samih žena smanjuje seksualnu želju na hormonskom nivou, a drugi je što su muškarcima vitkije žene jednostavno privlačnije.

– Najzanimljivije objašnjenje je što su mršavije žene u proseku muškarcima seksualno privlačnije, što rezultuje češćim seksom, jačim erekcijama i većim zadovoljstvom. To ne čudi s obzirom na pritisak evolucione selekcije, jer se akumulacija viška masnoće, pogotovo oko stomaka, povezuje sa povećanim rizikom od metaboličkih, srčanih i malignih bolesti, objašnjavaju naučnici.

Oni su istakli i da je obim struka često bolji pokazatelj zdravlja od indeksa telesne mase, naročito kad su u pitanju srčane bolesti kod žena.

Ali nisu samo žene te koje moraju da vode računa o obimu struka. I muškarci moraju da paze, jer kako su naučnici primetili, što je obim struka muškarca veći, manji je nivo seksualnog zadovoljstva.

 

Check Also

ŽIVOTNA PRIČA SRPSKOG GASTARBAJTERA: Vratio se iz Čikaga posle 23 godine, evo šta sada misli o životu u Srbiji

Mnogi ljudi iz Srbije tokom devedesetih godina otišli su trbuhom za kruhom u inostranstvo. Među …