Home / ZANIMLJIVOSTI / EGZORCISTA OTKRIO TAJNU: Evo kako da prepoznate osobu koju je zaposeo ĐAVO

EGZORCISTA OTKRIO TAJNU: Evo kako da prepoznate osobu koju je zaposeo ĐAVO

Jedan od devet službenih egzorcista u rimskoj nadbiskupiji, O. Vićenco, otkrio je kako svako može da prepozna osobu koju je zaposeo đavo.

– Najjasniji znak „opsednutosti“ je odbijanje svetoga. Dakle, snažno bunjenje kada počinje molitvaili kada im položim ruke na glavu – ističe Vićenco.

O. Vincenzo je karmelićanin, s dugim svešteničkim stažem, još od 1963. godine. Bio je župnik u trima župama, a od 1991. pa sve do danas je egzorcist. Objašnjava da to nije neka specijalna moć, nego “služba, koju može da obavlja jer je dobio to ovlašćenje, na temelju kanonskog prava”.

Pred njegovom sobom u omanjoj crkvi nedaleko od Vatikana vazda je red.

– Ali ja mogu da ih primim najviše tridesetak dnevno, od jutra do večeri, pa bi ih trebalo još. Svaki dan susrećem mnoge osobe koje pate, malodušne su, smućene, poremećene, izmučene; osobe kojima je potrebno da ih neko sasluša, da ih prosvetli , da im pomogne. Mnogi su od njih pali u ruke vračevima, „čarobnicama“, gatarama iz karata, „senzitivcima“ koji su ih iskoristili za novac, nudeći lažna rešenja za njihove probleme, dapače pogoršavajući ih, jer je magija teren za demone – kaže egzorcist.

– Svima njima nastojim da prenesem poruku nade i poverenja. Imam utisak da se uvećava potreba za obraćanjem figurama poput moje: manjka duhovnost, porodična sloga. Prečesto se misli samo na materijalna blaga ovoga sveta. A vrag deluje, zahvaljujući i prosvetiteljima, koji smatraju da je on izmišljotina srednjega veka- napominje Vićenco.

Check Also

VULIN PRIZNAO: „TREBA ZAPLENITI VIŠE KOKAINA, MALO MI JE“ (VIDEO)

Na društvenoj mreži Tviter osvanuo je video snimak u kome ministar Vulin kaže da mu …