Home / ZANIMLJIVOSTI / ISPOVEST 32 GODIŠNJAKINJE: Bila sam 16 puta kod lekara i nisu mi pronašli rak- Sad kažu da imam 9 meseci života..

ISPOVEST 32 GODIŠNJAKINJE: Bila sam 16 puta kod lekara i nisu mi pronašli rak- Sad kažu da imam 9 meseci života..

Britanka Li Nejlor (32) tvrdi da su lekari uspeli 16 puta da previde da ona ima rak grlića materice. Govorili su joj da joj nije ništa i davali joj antibiotike, a sada su joj dali strašnu prognozu – devet meseci života.

500-3

Li, koja odbija da prihvati „smrtnu presudu“ svoje lečenje mora da plaća u Nemačkoj, jer britanski lekari kažu da u ovoj fazi raka ne mogu nikako da joj pomognu.

Li ne prihvata smrtnu presudu: Išla sam kod lekara, ali govorili su mi da je sve u redu

Kako bi platila lečenje, ona mora da skuplja novac.

– Kao neko ko plaća porez, ne bi trebalo da skupljam novac da bih spasila sopstveni život – ogorčena je ona.

Nejlorova je prvi put posetila ginekologa sa čudnim simptomima neregularnog krvarenja u aprilu 2009. godine, i u narednih 18 meseci je kod lekara išla 16 puta. Kako kaže, nisu joj dali nikakvu dijagnozu, već samo neke tablete za zaustavljanje krvarenja.

Nakon pregleda ultrazvukom utvrđeno je da probleme izazivaju mali benigni tumori oko njene materice. Lekari su obavili rutinsku operaciju uklanjanja tumora, a tri nedelje posle operacije lekari su otkrili da ona ipak ima kancerogeni tumor.

Li se odmah podvrgla terapiji, ali kako rak nije bio uznapredovao, u aprilu 2010. godine su joj rekli da je zdrava. Ali, u septembru 2012. godine se ponovo obratila lekarima, zbog neuobičajenog bola. Na njeno olakšanje, lekari su smatrali da u pitanju nije ništa ozbiljno i poslali su je kući sa antibioticima.

Na njeno insistiranje, lekari su je snimili skenerom, i otkrili strašnu istinu – rak se vratio, proširio i više ne može da se ukloni operacijom. Rečeno joj je da radioterapija nije opcija za nju, i da jedino mogu da joj ponude hemioterapiju, koja bi mogla da joj produži život.

U martu ove godine, lekari su rekli da ima još devet meseci života.

Li i njen suprug Stjuart: Ne odustaju od borbe

Li je jako ljuta na britanski Nacionalni zdravstveni servis (NHS), jer su lekari uspeli čak 16 puta da previde da ona ima rak. Da je ranije dijagnostikovan, mogla bi da se operiše i da nastavi sa normalnim rečenjem.

Ovako, pošto britanski lekari mogu da joj ponude samo hemioterapiju, ona mora sama da plaća lečenje u Nemačkoj.

– Nisam verovala NHS-u kada su rekli da mogu samo da mi produže život za nekoliko meseci. Umesto raka, rekli su mi da imam benigni tumor i infekciju urinarnog trakta. Brzo su me otpisali, ali ja sam se osećala dobro i zdravo i želela sam da uradim bilo šta kako bih ostala živa – kaže Li. Ona je čula za kliniku u Nemačkoj u kojoj se obavljaju tretmani vitaminom C i zagrevanjem tela.

Međutim, ovakvo lečenje je morala sama da plati. Kako bi to uradila, ona je organizovala dobrotvorne večere, igranke, aukcije i razne zabave, i tako je uspela da skupi 35.000 funti. Sa tim parama ona je otišla u Nemačku i provela tri nedelje na lečenju.

Terapija već ima efekta, a Li se nada da će uspeti da se ponovo vrati na tu kliniku.

– Niko ne želi da mu kažu da umire, a ja nisam bila spremna da se nakljukam morfijumom, zakačim na aparate, legnem i umrem u 32. Odbijam da prihvatim ovu smrtnu presudu – kež Li. Ona planira da tuži NHS.

Check Also

ŽIVOTNA PRIČA SRPSKOG GASTARBAJTERA: Vratio se iz Čikaga posle 23 godine, evo šta sada misli o životu u Srbiji

Mnogi ljudi iz Srbije tokom devedesetih godina otišli su trbuhom za kruhom u inostranstvo. Među …