Home / ZANIMLJIVOSTI / ISPOVEST DEVOJKE KOJA JE U PROVODU NA ZAKINTOSU OSTALA BEZ VIDA I BUBREGA: POPILA JE PIĆE, A ONDA SE NJEN ŽIVOT PRETVORIO U KOŠMAR (VIDEO)

ISPOVEST DEVOJKE KOJA JE U PROVODU NA ZAKINTOSU OSTALA BEZ VIDA I BUBREGA: POPILA JE PIĆE, A ONDA SE NJEN ŽIVOT PRETVORIO U KOŠMAR (VIDEO)

Bezazlena zabava s prijateljicama na grčkom ostrvu Zakintos završila se gotovo tragično za 23-godišnju Hanu Povel u avgustu 2016.

Nakon jedne večeri u kafiću, gde su pile votku, osećala je malaksalost i povraćala je, ali uskoro se pokazalo da se ne radi o običnom mamurluku, već otrovanju metanolom zbog čega su joj otkazali bubrezi i oslepela je.

Hana je shvatila da nešto ozbiljno nije u redu tek kad se probudila iduće jutro u hotelskoj sobi. Mislila je da su ugašena svetla pa je predložila prijateljima da razgrnu zavese. Međutim, jedna joj je prijateljica rekla da su zavese već raširene. Tek tad joj ništa nije bilo jasno.

– Mislila sam da se šale pa sam ustala i upalila svetla. Tad sam počela da paničim jer sam shvatila da apsolutno ništa ne vidim – prisetila se ona.

Devojku iz Engleske odmah su prebacili u bolnicu na ostrvu, a potom su je prebacili u jednu veću na kopnu. Bila je toliko zbunjena i buncala je da je oteta.

– Nije mi bilo jasno zašto ne vidim. Mislila sam da mi je nešto oko očiju, oko glave. Sećam se da sam bila čudna na telefonu s tatom. Govorio mi je da ne brinem i da stiže, ali veza se prekidala. Potom sam sakrila telefon ispod pazuha jer sam mislila da će mi ga uzeti – ispričala je Hana, prenosi Jutarnji.hr.

Testovi u bolnici potvrdili su da se Hana otrovala metanolom koji su umešali u votku. Njene prijateljice, koje su pile istu votku, imale su želudačne grčeve i mučninu, ali bez ozbiljnijih posledica.

– Očigledno mafija nabavlja metanol i onda to vlasnicima barova prodaju jako jeftino, a oni onda to pak mešaju s pićem u kafiću. Ali kao mušterija ne sumnjate da votka Smirnof nije ono što piše na etiketi. Otrov se nalazi u originalnim bocama, nemate razloga da mislite da nešto nije u redu. Jedino što su takva pića „kraća“, toče manje jer je jača koncentracija alkohola. Ali jako je opasna – objasnila je.

Nakon nekoliko nedelja vratila se kući, ali tek je onda počelo navikavanje na novi život u kojem ne vidi, odnosno vidi jako slabo, piše BBC. Zbog otkazivanja bubrega bila je 18 meseci na dijalizi sve dok mama nije postala spremna da joj donira bubreg. Hana kaže da je od toga da apsolutno ništa ne vidi došla do „jako zamagljenog vida“. Međutim, još uvek se bori sa snalaženjem i ne može sve da uradi sama. Nada se da će joj odobriti psa vodiča kako bi bila manje zavisna od drugih.

Od nesrećnog događa prošle su tri godine, ali niko još nije odgovarao za njenu nesreću. Hana veruje da se otrovni alkohol još uvek prodaje u poznatim turističkim mestima poput Zakintosa.

Ona svakog dana uči da živi u mraku jer će u njemu verovatno provesti ostatak života. Pogledajte video:

Check Also

VAŽNO OBAVEŠTENJE! OVO ĆE BITI PRAVILA ZA REGISTRACIJU AUTOMOBILA KOJA ĆE VAŽITI OD 5.JULA!

Građani će i nakon 5. jula po nepromenjenim uslovima moći da registruju vozila, saopštila je …