Home / ZANIMLJIVOSTI / JEDAN OD NAJBOLJIH SVIH VREMENA: Ruski tenk T-90 po potrebi i roni! (VIDEO)

JEDAN OD NAJBOLJIH SVIH VREMENA: Ruski tenk T-90 po potrebi i roni! (VIDEO)

tenk-t-90-rusija-vojskaZa tenk T-90 ni voda duboka pet metara ne predstavlja problem! Na vojnoj vežbi na jugu zemlje, pripadnici Ruske vojske vešto su zaranjali i izranjali vozeći glavni ruski borbeni tenk treće generacije.

Teškaši Ruske vojske bili su na podvodnim vežbama u Volgogradskoj oblasti. Kao od šale su savladali sve prepreke i izveli amfibijske zadatke na dubini do pet metara.

Više od 100 vojnika i oko 50 oklopnih vozila učestvovalo je u vojnoj vežbi, koja je pružila jedinstvenu mogućnost učesnicima da uvežbaju i demonstriraju upravljanje ispod vode.

Kao što se na snimku vidi, tenk T-90 zaranja bez problema na dubinu od pet metara. Zadatak je bio da se bez stajanja zaobiđe prepreka ispod vode, a da se pritom koriste samo instrumenti i komande u unutrašnjosti vozila.

Ograničenje koje je dodatno otežavalo posao posade je da se brzina kretanja ne sme menjati, niti da se naglo skreće dok je vozilo ispod vode.

Uvežbavana je i situacija sa manjkom kiseonika u kabini, a i druga oklopna vozila izvodila su zadatke posebno smišljena za njih.

Pogledajte video:


(RTS)

Check Also

PROGUTALA GA ZEMLJA NA STANICI USRED NJUJORKA, PA GA U RUPI NAPALI PACOVI! (VIDEO)

Amerikanca koji je čekao autobus na stajalištu usred Njujorka progutala je zemlja, a kada je …