Home / ZDRAVLJE / AKO STE PUŠAČ, OVO MORATE ZNATI: Cigareta u kombinaciji s ovim namirnicama je– SMRTONOSNA!

AKO STE PUŠAČ, OVO MORATE ZNATI: Cigareta u kombinaciji s ovim namirnicama je– SMRTONOSNA!

pusenjeFilip Brala/PIXSELL

Postoji nekoliko situacije u kojima je pušačima najdraže zapaliti. Međutim, cigareta u ovim kombinacijama je smrtonosna.

Omiljena kombinacija većine pušača je ona prva jutarnja cigareta uz crnu kafu. Međutim, ovo je ujedno i najopasnija kombinacija, upozoravaju lekari, a evo i zašto.

„Kofein višestruko pojačava otrove iz duvana pa je zato ovo jako loša kombinacija, a ujedno je i najpopularnija. Najbolje bi bilo da jutro započnete čajem ili kakao napitkom „, ističu lekari i kažu kako je ona druga negativna strana prve jutarnje cigarete činjenica da vam je želudac prazan.

Naime, kada zapalite cigaretu, a gladni ste, može doći do mučnine i vrtoglavice, a ovo takođe dovodi i do gubitka apetita pa se zato vrlo često preskače doručak – što je jako nezdravo, upozoravaju nutricionisti.

Međutim, ne bi trebalo da puše ni odmah nakon obroka. Istraživanja su pokazala da ta jedna cigareta posle ručka ima učinak na organizam kao da ste popušili pola kutije.

Još jedna jako otrovna kombinacija jesu cigarete i alkohol jer upravo alkohol razara membrane ćelija i ubrzava ulazak otrova u samu ćeliju.

Ono što možete učiniti jest zapaliti cigaretu sat vremena nakon obroka, a da neposredno pre isperete usta mlakom vodom. Ovaj trik očistit će vam pluća, ali i smanjiti želju za cigaretom.

Check Also

NESTOROVIĆ UPOZORIO DA DOLAZE TEŠKA VREMENA: CEO SVET KLJUČA, ALI MI SMO PREŽIVELI I GORE! EVO O ČEMU JE REČ!

Svako ima neki razlog zašto želi da živi i treba da nađe taj razlog, a …