Home / ZANIMLJIVOSTI / OVO JE PRAVA RUSKA HEROINA: Devojčica (4) hodala na -35 kroz šumu punu vukova kako bi spasla baku! (FOTO+VIDEO)

OVO JE PRAVA RUSKA HEROINA: Devojčica (4) hodala na -35 kroz šumu punu vukova kako bi spasla baku! (FOTO+VIDEO)

500
Četvorogodišnja devojčica koju lokalni mediji nazivaju Saglana živi sa svojim dedom i bakom u zabačenom selu u ruskoj pokrajini Tuva.

Deda je slep već nekoliko godina dok majka devojčice živi odvojeno. Jednog jutra u Saglana se probudila i videla da njna baka nepomično leži.

Iako je napolju bila temperatura od minus 35 stepeni, a ona ima samo četiri godine, odlučila je da pođe do najbližeg gradića udaljenog osam kilometara kako bi dovela pomoć za baku.

500

Osim svega navedenog, problem je što tih osam kilometara vodi kroz snežnu tajgu, prekrivenu debelim snegom i punu divljih životinja poput medveda i vukova.

Srećom, devojčica je za nekoliko sati stigla sigurno, no lekari koji su je pregledali ustanovili su se gotovo smrzla. Nažalost, kada su doktori stigli do njezine bake, više joj nije bilo pomoći. Preminula je usled srčanog udara.

500

Saglana je na društvenim mrežama dobila pohvale za hrabrost. „Ona je heroj. A ima samo četiri godine“, neki su od komentara.

Devojčica je dobro, a protiv njene majke biće pokrenuta istraga zbog zanemarivanja.

Pogledajte video:


(dnevnik.hr)

Check Also

PROGUTALA GA ZEMLJA NA STANICI USRED NJUJORKA, PA GA U RUPI NAPALI PACOVI! (VIDEO)

Amerikanca koji je čekao autobus na stajalištu usred Njujorka progutala je zemlja, a kada je …