Home / ZANIMLJIVOSTI / OVO MESTO I ĐAVO ZAOBILAZI: Oštre stene i mostovi iznad njih uliće vam strah u kosti (FOTO) (VIDEO)

OVO MESTO I ĐAVO ZAOBILAZI: Oštre stene i mostovi iznad njih uliće vam strah u kosti (FOTO) (VIDEO)

planinaFoto: Profimedia/Minden Pictures

Za boravak u ovom nacionalnom parku potrebna vam je oprema za penjanje i konopci, kao i dobra navigacija kako biste izbegli visoke litice s kojih imate osećaj kao da lebdite u vazduhu

Oštre stene, mali i nebezbedni mostovi koji se nalaze na velikoj visini – ovo je kratak opis rezervata prirode Tsingy de Bemaraha u Madagaskaru.

Šetnja ovim parkom se ne preporučuje onima koji se plaše visine. Ovaj predeo se u bukvalnom smislu prevodi kao “tamo gde ne može da se hoda bosonog”. Ali, čak i sa obućom je pravi izazov.

Monsunske kiše, vetar i poplave su odgovorni za razbarenje stena koje su tokom vremena zadobile oštre ivice. Zbog loših vremenskih uslova formirane su i pećine i kanjoni ispod kamenite površine.

5004Foto: Profimedia/LOOK-foto

Za boravak u ovom nacionalnom parku potrebna vam je oprema za penjanje i konopci, kao i dobra navigacija kako biste izbegli visoke litice s kojih imate osećaj kao da lebdite u vazduhu.

Za one koji bi želeli da idu lakšim putem, i to postoji. Uska šetališta i viseći mostovi omogućuju posetiocima da vide zapanjujuće, prirodne krečnjake odozgo.

Uprkos jalovom izgledu ove baštine koja je pod zaštitom UNESKO-a, lavirinit koji deluje kao šuma od kamenja je dom za 11 vrsti lemura i preko 100 vrsti ptica.

Pogledajte video:


(Telegraf.rs)

Check Also

VULIN PRIZNAO: „TREBA ZAPLENITI VIŠE KOKAINA, MALO MI JE“ (VIDEO)

Na društvenoj mreži Tviter osvanuo je video snimak u kome ministar Vulin kaže da mu …