Home / ZANIMLJIVOSTI / Povodom trenutne situacije u tenisu, neočekivano se oglasio i jedan od najvećih igrača svih vremena: Nisam to očekivao od njega, Đoković je jedan…

Povodom trenutne situacije u tenisu, neočekivano se oglasio i jedan od najvećih igrača svih vremena: Nisam to očekivao od njega, Đoković je jedan…

sampras 1

 Legendarni američki teniser Pit Sampras izjavio je da je Novak Đoković zasluženo najbolji igrač na svetu.

Sampras je igračku karijeru okončao 2002. godine sa osvojenih 14 gren slem trofeja. U međuvremenu ga je pretekao Rodžer Federer sa 17 gren slem trofeja. Rafael Nadal je osvojio 14 gren slem trofeja, a Đoković je stigao do broja 11.

„Doslovno su me njih trojica nadmašila u jednom veku. To je neverovatno, nisam to očekivao“, rekao je Sampras i dodao da u ovom trenutku ne postoji „velika četvorka“ svetskog tenisa.

„Mislim da sada imamo veliku dvojicu. Đoković i Federer su najbolji na svetu“, dodao je Sampras.

Amerikanac se osvrnuo i na dominaciju Đokovića.

„Najbolji je na svetu i to je impresivno. On je dobar, odlično se kreće, kompletan je igrač. Fizički i psihički je jak. Vidi se da je potpuno posvećen i koncentrisan na to da bude najbolji na svetu. On dominira u velikim mečevima.

Neverovatno je ono što je uradio poslednjih godina. Pobediti Rodžera dva puta na Ju-Es openu i Vimbldonu, Rafu na Rolan Garosu. On je zaista jedan od najvećih tenisera svih vremena. Osvojio je 11 Gren slemova, a ima samo 28 godina.

Ako nastavi ovako još tri ili četiri godine, mogao bi lagano da me prestigne i stigne do 16, 17“, rekao je Sampras.

(Kurir sport)

Check Also

ŽIVOTNA PRIČA SRPSKOG GASTARBAJTERA: Vratio se iz Čikaga posle 23 godine, evo šta sada misli o životu u Srbiji

Mnogi ljudi iz Srbije tokom devedesetih godina otišli su trbuhom za kruhom u inostranstvo. Među …