Home / ZANIMLJIVOSTI / „TA TAČKICA JE MOJA SESTRA“ Iza belega na njenom stomaku krije se NESTVARNA PRIČA (VIDEO)

„TA TAČKICA JE MOJA SESTRA“ Iza belega na njenom stomaku krije se NESTVARNA PRIČA (VIDEO)

tejlor- mjul

Od kada zna za sebe, Tejlor Mjul je sumnjala da je imala bliznakinju, ali nikada nije pomislila da je beleg na njenom stomaku zapravo njena sestra koju je apsorbovala još u embrionalnom stadijumu.

Kalifornijskoj pevačici i manekenki (33) tek je 2009. otkriveno retko oboljenje himerizam, zbog kojeg su joj organi na levoj strani tela malo veći, ima dva imunološka sistema i dva krvotoka.

Ono što odmah upada u oči je različita boja leve i desne strane trupa, koji kao da je podeljen po sredini. Zbog toga je njen slučaj posebno redak, jer većina himera imaju samo unutrašnje simptome ili veoma male “ožiljke”.

Kao devojčica je bila opsednuta blizancima.

– Kada sam imala pet-šest godina, često bih pitala majku da li sam imala bliznakinju – seća se ona.

Tada još nije znala da u sebi nosi DNK nerođene bliznakinje, mada je uvek znala da je drugačija. Ne samo da su joj leva i desna strana trupa različite boje, već je i veoma bolešljiva: često je muče prehlade, pati od migrene i ima izrazito obilne menstruacije.

Kada je 2009. na televiziji videla dokumentarni film o himerizmu, shvatila je da su sve njene sumnje opravdane.

Reč je o izuzetno retkoj bolesti kod koje osoba ima dva ili više DNK koji potiču iz različitih zigota. Kada je nedelju dana kasnije otišla kod lekara, zvanično joj je postavljena dijagnoza.

Tejlor ima dva imunološka sistema, pa je to i razlog što joj je koža na jednoj polovini tela alergična na određene metale, a na drugoj ne. Pošto se konstatno bore protiv ćelija onog drugog, imunološki sistemi su joj oslabili i zbog toga je grip i prehlade mnogo žešće pogađaju.

– Ranije sam skrivala svoj stomak ili sam tražila da slike obrade u Fotošopu kako se ne bi videla razlika. Sada sam prihvatila svoj izgled i želim da podstaknem ljude da vide svoju lepotu i ne gube samopuzdanje zbog toga što izgledaju drugačije – kaže ona.

Pogledajte video:


(Agencije)

Check Also

ŽIVOTNA PRIČA SRPSKOG GASTARBAJTERA: Vratio se iz Čikaga posle 23 godine, evo šta sada misli o životu u Srbiji

Mnogi ljudi iz Srbije tokom devedesetih godina otišli su trbuhom za kruhom u inostranstvo. Među …