Home / ZANIMLJIVOSTI / U ovoj zemlji iz snova dobijate novac i ako ste nezaposleni, a za novogodišnje praznike poklanjaju pravo malo bogatstvo!

U ovoj zemlji iz snova dobijate novac i ako ste nezaposleni, a za novogodišnje praznike poklanjaju pravo malo bogatstvo!

porodica

Nezaposlene osobe na Islandu će ove godine dobiti „božićne bonuse“ kao i svi drugi (zaposleni) građani, a nezaposlenost je u ovoj zemlji na najnižem nivou do sada.

Ministarstvo za socijalni rad je saopštilo da će nezaposleni, koji su registrovani na biroima za zapošljavanje, dobiti božićne bonuse u decembru u iznosu od 65.162 kruna, odnosno 530 evra.

Osobe s više dece će dobiti četiri odsto veće bonuse u odnosu na ostale nezaposlene.

Iz Ministarstva su naveli da između 3.900 i 4.200 osoba ima pravo na božićni bonus. Pravo na bonus imaju osobe koje su se vodile kao nezaposlene deset ili više meseci tokom 2017. godine i koje su aktivno tražile posao u novembru i decembru. Bonusi nezaposlenim osobama će biti isplaćeni do 18. decembra.

Prema zvaničnim podacima, stopa nezaposlenosti na Islandu u septembru je iznosila 1.8 odsto, što je jedna od najnižih stopa nezaposlenosti u istoriji zemlje. Stopa nezaposlenosti na Islandu je od 2010. godine, kada je iznosila rekordnih 9 odsto, beležila konstantan pad.

(Telegraf.rs)

Check Also

PROGUTALA GA ZEMLJA NA STANICI USRED NJUJORKA, PA GA U RUPI NAPALI PACOVI! (VIDEO)

Amerikanca koji je čekao autobus na stajalištu usred Njujorka progutala je zemlja, a kada je …