Home / IZA KULISA / U SRBIJU STIŽE AGENT MI6, KOJI JE BIO U BEOGRADU KAD JE UBIJEN ĐINĐIĆ I KAD JE ISPORUČEN MILOŠEVIĆ

U SRBIJU STIŽE AGENT MI6, KOJI JE BIO U BEOGRADU KAD JE UBIJEN ĐINĐIĆ I KAD JE ISPORUČEN MILOŠEVIĆ

bazbi-mi6

Penzionisani agent britanske obaveštajne službe MI6 Džordž Bazbi – čovek koji prema tvrdnjama zapadnih medija stoji iza svrgavanja Slobodana Miloševića i kog dovode u vezu sa ubistvom premijera Zorana Đinđića – opet se aktivirao i od zapadnih centara moći dobio zadatak da organizuje rušenje Aleksandra Vučića!

Ovo tvrde srpski bezbednosni izvori, a potvrdu informacija prethodnih dana dobili smo u više zapadnih ambasada.

Krajnji cilj – Kosovo

Bazbi je, kako saznajemo, od jula ove godine u više navrata boravio u Podgorici, Prištini, Tirani i Skoplju, gde se susretao s lokalnim obaveštajcima i razrađivao strategiju opsežne obaveštajno-političko-medijske akcije izazivanja nestabilnosti i političkog haosa u Srbiji.

– Nemojte sumnjati, narednih meseci krenuće odlučna akcija protiv vlasti u Srbiji. Zapadne obaveštajne službe, pre svih MI6 i CIA, aktiviraće svoje ljude u politici, medijima, ali i u državnoj upravi. Zadatak je da se u Srbiji napravi takva atmosfera da na lokalnim izborima u Beogradu SNS ostane u manjini, a da onda krene rušenje vlasti i na republičkom nivou – navodi naš sagovornik. Upitan kako je to moguće izvesti, kad sva istraživanja javnog mnenja pokazuju da Vučić i njegova stranka imaju ubedljivu većinu, on odgovara:

– Ne budite naivni. Za tri ili četiri meseca to vrlo lako može da se okrene. Kad zapadne službe aktiviraju ljude u medijima i u vrhu stranaka, pa i SNS i SPS, za samo nekoliko nedelja stvari mogu dramatično da se promene. Ne zaboravite da je Petog oktobra Milošević srušen iako nije izgubio na izborima. A Džordž Bazbi je u petooktobarskom prevratu imao presudnu ulogu!

Agent MI6 Džordž Bazbi, kome je 1996. engleska kraljica dodelila orden i plemićku titulu, prema pisanju medija, imao je veliku ulogu i u organizaciji napada na Aleksandra Vučića u Srebrenici u julu 2015. godine.

– On je jako opasan i moćan čovek. Kad su njega aktivirali, to znači da su na Zapadu čvrsto odlučili da Srbiju sruše kao nezavisnu državu. Krajnji cilj je da se u Beogradu instalira vlast koja će slušati, odnosno koja će prekinuti saradnju sa Rusijom, odreći se RS i na kraju priznati lažnu državu Kosovo – objašnjava izvor Informera.

Da su Amerikanci i Englezi odlučili da svom silom udare na Vučića, navode naši izvori, dokazuje i to što se u Srbiji od Nove godine ponovo otvara kancelarija kontroverzne američke organizacije IRI (Međunarodni republikanski institut), koja je poznata po izazivanju i finansiranju „obojenih revolucija“ širom sveta.

Ovaj institut je 1999. i 2000. bio jedan od glavnih finansijera ‘Otpora’. IRI je juče i danas u Beogradu organizovao okrugli sto na kom se raspravlja o navodnoj „ruskoj pretnji“ u Srbiji i regionu!?!

Neće birati sredstva

I dok niko od zvaničnika nije juče hteo da komentariše naša saznanja, analitičar Aleksandar Pavić upozorava da će američki globalisti učiniti sve što mogu da ovaj deo regiona uzmu pod svoje.

– Situacija podseća na 1941, pred nacistički napad na Rusiju. Jedino se Srbija još drži kao suvereni faktor i nepokolebljivi ruski saveznik. Bazbijevo angažovanje ne bi bilo iznenađenje, s obzirom na to da se radi o iskusnom operativcu koji je već odrađivao poslove na ovim prostorima kad je trebalo rušiti Miloševića, Đinđića… – poručuje Pavić.

(Informer)

Check Also

NEOBJAŠNJIVA MISTERIJA MESTA U GRČKOJ GDE SE TELEFONI GASE, A VODA KAPLJE NAOPAKO (VIDEO)

Već na ulazu oseti se čudna energija koja ne dolazi s ovog sveta, ispričao je …