Home / ZANIMLJIVOSTI / UŽIČKA ANAKONDA SEJE STRAH: Snimili su ogromnu zmiju u malinama, ukočili su se kad su videli kolika je (VIDEO)

UŽIČKA ANAKONDA SEJE STRAH: Snimili su ogromnu zmiju u malinama, ukočili su se kad su videli kolika je (VIDEO)

Zmija-u-malinama

Vest da Srbiji preti najezda zmija uznemirila je mnoge. Tako se pre nekoliko dana zmija pojavila u porodičnoj kući u Vranju, juče u okolinu bolnice u Prokuplju, a nedavno je viđena i na Novom Beogradu.

Od otrovnih zmija u Srbiji prisutni su šarka i poskok, a ovaj video iz užičkog sela Volujac uplašio je mnoge. Naime, na njemu se u malinjak uvukla ogromna zmija, a mnogi koji su pogledali ovaj video, nazvali su je “užička anakonda“.

Na snimku ćete prvo videti njenu glavu, a potom celo telo koje je jako dugačko. Samo neko jako hrabar je smeo ovo da snimi, inače bi svako drugi pobegao glavom bez obzira.

Pogledajte snimak koji uteruje strah u kosti:

Šta da radite ako ugledate zmiju?

Kada naiđete na zmiju, pre svega ne treba da paničite i pravite nagle pokrete. Napravite korak, dva unazad i obiđite je. Ako ne pokušavate da je uhvatite rukama, ili ne stanete na nju, zmija vas neće ni ujesti.

Šta ako vas zmija ujede

Ako vas ujede šarka ili poskok, potrebno je što pre primiti serum koji se daje muskularno. Kao prvu pomoć potrebno je mesto ujeda podvezati, a podvez popuštati na svakih 20 minuta kako bi se omogućila cirkulacija; u protivnom, ako podvez ostane dva do tri sata, može doći do gangrene zbog nedostatka cirkulacije.

Ako je moguće, ujedena osoba ne bi trebalo da se kreće, jer to može da ubrza cirkulaciju i tako otrov brže raširi po organizmu.

Pogledajte video:


(Telegraf.rs/užiceoglasnatabla)

Check Also

ŽIVOTNA PRIČA SRPSKOG GASTARBAJTERA: Vratio se iz Čikaga posle 23 godine, evo šta sada misli o životu u Srbiji

Mnogi ljudi iz Srbije tokom devedesetih godina otišli su trbuhom za kruhom u inostranstvo. Među …