Home / ZDRAVLJE / 4 skrivena znaka da u stanu imate opasnu vlagu i prosto rešenje da je se rešite za manje od 1.000 dinara

4 skrivena znaka da u stanu imate opasnu vlagu i prosto rešenje da je se rešite za manje od 1.000 dinara

Vlaga u stanu može da dovede do brojnih zdravstvenih problema, ali i finansijskih jer je glavni krivac za pojavljivanje buđi u stanu.

Posebno je važno da obratite pažnju na skrivene znakove prisustva vlage u domu i da na vreme reagujete kako biste ga zaštitili, ali, još važnije, i vaše zdravlje.

Vlaga

Svako mesto u stanu koje je izloženo vlazi predstavlja potencijalnu lokaciju za stvaranje buđi. Buđ cveta u prostorima koji su vlažni i topli. Ako primetite bilo koji znak vlage, poput mokrih fleka na zidovima, plafonu, podu ili pod koji se izdiže, trebalo bi da pozovete stručnjake da procene situaciju.

Problemi sa disanjem

Mnoge vrste vlage mogu da kod ljudi izazovu simptome slične alergiji, uključujući tu kijanje, grebanje i suv kašalj.

Ako vaša porodica redovno ima ove simptome, čak i tokom zime kada sezonske alergije nisu uobičajene, trebalo bi da neko prekontroliše vaš dom za buđ. Drugi, ozbiljniji simptomi buđi mogu da uključuju glavobolju i mučninu.

Miris

Jedan od znakova koji ukazuju na prisustvo buđi u domu jeste i bajat i ustajao miris u stanu. Sam ovaj miris ne mora da znači da je buđ prisutna, ali može da bude važan znak upozorenja.

Boja

Bilo kakva promena boje na zidovima, plafonu ili podu, čak iako ne izgleda kao da je uzrokovana vodom, može da bude potencijalni znak buđi.

Najčešći način rešavanja problema buđi u stanu jeste pozivanje stručnjaka koji procenjuju ozbiljnost situacije, ali ovo je ujedno i jedno od najskupljih rešenja.

Naravno, podjednako je važna i prevencija, kako zbog zaštite zdravlja, tako i zbog zaštite kućnog budžeta.

Jedan od načina da se postarate da je vaš dom oslobođen vlage jeste Ceresit Aero 360⁰ sistemkoji optimizuje cirkulaciju vazduha, upija vlagu i neutrališe neprijatne mirise. Upijanje počinje odmah nakon što se postavi.

AERO 360° dopunska tableta se postepeno smanjuje u volumenu zbog upijanja vlage, do momenta kada potpuno nestane. Tada je vreme da se tečnost iz posude isprazni i da se uređaj dopuni novom tabletom.

Ultra upijajuća tableta ima unapređen oblik talasa i centralno otvaranje, kako bi povećana površina imala više kontakta sa vazduhom radi unapređenog sistema upijanja. Ovo dovodi do postizanja 40% veće
efikasnosti.

Jedan uređaj može da pokrije prostoriju do 53 kubna metra, a može biti postavljen na pod ili uzvišeno mesto.

Check Also

Dr NESTOROVIĆ OTKRIO: OVO JE JEDAN OD NAJMOĆNIJIH LEKOVA KOJE DANAS IMAMO..

Doktor Branimir Nestorović kaže da ne postoji bolji lek za čir na želucu ili dvanaestopalačnom …