Home / ZDRAVLJE / 4 tipa stomačnog sala i kako ga se najlakše rešiti..

4 tipa stomačnog sala i kako ga se najlakše rešiti..

 Pre nego što počnete sa strogom dijetom kako biste eliminisali suvišne centimetre oko vašeg struka, prvo saznajte koji tip stomačnog sala imate i šta uraditi po tom pitanju.
Stomak koji liči na izduvano gumu. Ovaj oblik stomačnog sala nastaje zbog dugotrajnog sedenja u istoj poziciji i nepokretnosti tela. Pored toga, konzumiranje slatkiša može dodatno pogoršati problem. Ako se borite sa ovim oblikom stomačnog sala, smanjite i unos alkohola i gaziranih pića.
Najlakši način da ga se rešite jeste da počnete da se zdravo hranite. Takođe, krećite se češće.
Stomak uzrokovan stresom.
Nisko zaobljeno stomačno salo obično „pogađa“ perfekcioniste, ali i one koji imaju problema sa varenjem i oticanjem. Jedini način da ga se rešite jeste da prestanete sa upražnjavanjem prakse preskakanja obroka te da izbegavate konzumiranje brze, nezdrave hrane i velikih količina kofeina.
Niski stomak. Mekani stomak u donjem delu abdomena obično se povezuje sa konzumiranjem jednolične hrane i sedenjem. On se može „pojaviti“ i kod mršavih ljudi koji, jednostavno, nisu dovoljno aktivni. U ovom slučaju najvažnije je kretanje u kombinaciji sa raznovrsnijom ishranom i sveže ceđenim sokovima i drugim zdravim napicima koji utiču na smanjenje sala.Nadutost.
Naduveni stomak uglavnom se javlja kao posledica intolerancije na hranu, alergija ili obroka koji sadrže male količine vitamina i minerala. Trebalo bi konzumirati napitke koji pozitivno utiču na digestivni sistem i smanjuju nadimanje. U ovom slučaju vam nije potrebno preterano vežbanje već izbalansirana ishrana.Ishrana igra ključnu ulogu u eliminisanju sala sa predela stomaka, ali i ostalih delova tela, kao što su butine i zadnjica.
Takođe, imajte u vidu da je fizička aktivnost, a posebno određene vrste vežbi, od presudnog značaja. Kada je reč o vežbama, preporučujemo sledeće: 4 super vežbe za super ravan stomak i 3 vežbe koje eliminišu „šlauf“ oko struka.
 (Minimagazin.info)

Check Also

DOKTOR NESTOROVIĆ UPOZORIO NA OPAKU BOLEST: TRI STVARI KLJUČNE ZA NJEN NASTANAK

Doktor Branimir Nestorović tvrdi da se nedovoljno kretanje, loša ishrana i hronični stres po pravilu …