Home / ZDRAVLJE / 7 Saveta kako se „uzdići“ kad vam je dosta svega..

7 Saveta kako se „uzdići“ kad vam je dosta svega..

Ovo su saveti koji će vam pomoći da se što pre rešite tog gorkog osećaja i što pre „stanete na noge“ i vratite osmeh.

501

7 saveta kako se ‘uzdići’ kad vam je dosta svega

Znamo taj osećaj kada se želite pokriti sa nečim i ostati zatvoreni u svom domu. Dok ne prođe taj osećaj.

Ali tako neće proći. Ovo su saveti koji će vam pomoći da se što pre rešite tog gorkog osećaja i što pre „stanete na noge“ i vratite osmeh.

1. Ne krivite sebe

Svima se dešava da budu tužni i u situaciji kada ne vide izlaz. Ali nemojte kriviti sebe, tako se nećete lako izvući iz tog začaranog kruga.

2. Niste se uvek tako osećali

Pre ste se osećali srećno i ispunjeno, i opet ćete. Imajte to na umu. Vi ste nebo, a tuga koju sada osećate samo je jedan oblak.

3. Postavite realne ciljeve

Mučno vam je od posla, privatnih planova ili nešto treće? Šta god bilo u igri ne postavljajte visoke ciljeve koje ćete teško ostavriti jer će vas očekivano neuspeh rastužiti i baciti u depresiju. Sedite, razmislite šta i kako možete i krenite malim koracima.

Tako ćete ipak nešto napraviti i maknuti se s mesta, a ako ste uzeli ili dobili preveliki zalogaj možete lako odustati otpočetka

4. Izađite

Dobar provod sa prijateljima biće odličan izbor. Ali čak ako iz nekog razloga to ne možete, pomoći će i ako prošetate s psom. Samo izađite iz kuće.

5. Napravite nešto za sebe

Imate neku želju već duže vremena? Ako ste dosada sebe stavljali na zadnje mesto, sada je vreme da to promenite. Počastite se sa nečim, udovoljite sebi i napravite nešto za sebe.

6. Zdravo se hranite i pijte dosta vode

Nemojte biti „emocionalni prejedač“, osim što vam neće pomoći u pronalasku utehe, možete „zaraditi“ i neželjene kilograme kojih ćete se teško rešiti.

7. Ako se osećate potišteno niste u depresiji

Potištenost i depresija su dva različita stanja. Svi smo u životu ponekada potišteni, ali ako ste vi u takvom raspoloženju dugo ili često obratite se lekaru koji će utvrditi radi li zaista o depresiji i uputiti vas što vam je dalje činiti.

Check Also

DO SADA NEVIĐENE TVRDNJE ČUVENOG RUSKOG DOKTORA: CENITE MASNOĆU, NIJE TAKO KAKO SU VAM REKLI I KAKO VI MISLITE..

U TV emisiji On The Most Important, televizijski lekar Aleksandar Mjasnikov savetovao je Ruse da poštuju …