Home / ZDRAVLJE / Ovo je hrana koja oštećuje kožu, a jedete je svaki dan..

Ovo je hrana koja oštećuje kožu, a jedete je svaki dan..

Zbog raznih razloga, koža nam može „uzvratiti“ osipom, pigmentacijom, a kako biste to sprečili poželjno je paziti šta konzumiramo.

501

Koža je naš najveći organ i potrebno ju je održavati hidriranom i zdravom ..

Dermatologinja Kiran lohia iz Nev Delhia poručuje da iz ishrane treba izbaciti šećer i mlečne proizvode ako želimo imati savršeno lepu kožu.

Mlečni proizvodi

Većina ljudi veruje da je mleko odlično za naše telo, ali mleko kao i sir, jogurt i sladoled su puni hormona, tvrdi lohia. Stoga nam ti mlečni proizvodi čine više štete nego koristi, pojašnjava.

Akne i pigmentacija kože lako s emože pojaviti zbog neravnoteže hormona, a ako konzumirate proizvode koji sadrže hormone možete pogoršati problem.


Gotovo svi dermatolozi svojim će pacijentima savetovati da prerstanu konzumirati mlečne proizvode, odnosno barem redukuju količinu takvih namirnica u svojoj svakodnevnoj ishrani.

Za sve one koji se brinu da će na ovaj način njihov organizam ostati bez dovoljno kalcijuma, lohia poručuje da spanać obilluje kalcijumom, čaki više nego mleko.

Šećer

Poznato je da šećer uzrokuje glikolizaciju važnih proteina u koži, a to dovodi do nastanka i produbljivanja bora jer glikolizacija ti važni proteini postaju „neaktivni“.

Belo brašno

Belo brašno i kukuruzni skrob prisutni su u hlebu, testeninama i mnogim drugim namirnicama, ali nemaju hranljivu vrednost. Uzrokuju nagli porast insulina i hormona stresa.

Upravo stres uzrokuje pojavu akni na koži, a kako biste to izbegli u najvećoj meri, izbacite iz ishrane namirnice od belog brašna i kukuruznog skroba, poručuje Lohina, piše portal TOI.

 

Check Also

DO SADA NEVIĐENE TVRDNJE ČUVENOG RUSKOG DOKTORA: CENITE MASNOĆU, NIJE TAKO KAKO SU VAM REKLI I KAKO VI MISLITE..

U TV emisiji On The Most Important, televizijski lekar Aleksandar Mjasnikov savetovao je Ruse da poštuju …