Home / ZDRAVLJE / AKO NISTE ZNALI: EVO ZAŠTO BI TREBALO DA UJUTRU PIJETE TOPLU VODU S LIMUNOM…

AKO NISTE ZNALI: EVO ZAŠTO BI TREBALO DA UJUTRU PIJETE TOPLU VODU S LIMUNOM…

Počnite dan tako što ćete popiti toplu vodu u koju ste iscedili limun i učinićete dobro svom zdravlju.

limun napitak sok

Potpomaže probavu

Ne samo da topla voda pomaže da se stimuliše digestivni trakt, već limun stimuliše i pročišćava jetru. Pored toga, doprinosi boljem radu stomačnih kiselina.

Imuni sistem

Citrusi su bogati vitaminom C i askorbinskom kiselinom. Vitamin C pomaže u borbi protiv prehlada, a askorbinska kiselina pomaže u apsorpciji gvožđa, koje je, takođe, značajno u funkcionisanju imunog sistema.

Ravnnoteža Ph vrednosti

Ako dođe do hronične neravnoteže pH vrednosti u organizmu, lakše dolazi do oboljevanja. U uspostavljanju ove ravnoteže limun igra značajnu ulogu.

Detoksikacija

Limun pomaže u izbacivanju štetnih materija iz organizma i prirodni je diuretik, što znači da potpomaže izbacivanje viška tečnosti, a sa njom i raznih otrova. Uz to, limunska kiselina pomaže u stvaranju enzima potrebnih za rad jetre.

Koža

Hronična dehidratacija dovodi to toga da vam koža izgleda suvo i ispucalo. Vitamin C igra ključnu ulogu u održavanju zdravlja kože i pomaže antioksidansima u borbi protiv faktora starenja.

Daje energiju

Kombinacija vode i limuna pomaže u osvežavanju krvi, zbog čega ćete se osećati poletno i lako, i spremno za svakodnevne obaveze.

(Žena Blic)

Check Also

Dr NESTOROVIĆ: PREKO DANA JEDITE NORMALNO, POSLE 18 ČASOVA- NIŠTA!

Prema njegovim rečima gladovanje izaziva depresiju i veoma je teško izbegavati hranu, ali postoje alternative, …