Home / ZDRAVLJE / Biljke koje ublažavaju migrenu…

Biljke koje ublažavaju migrenu…

U ovom članku ćete pronaći nekoliko različitih načina lečenja migrene biljkama. Dakako, delovanje biljaka uvek treba biti propraćeno zdravom i uravnoteženom ishranom.

501- 1

Kombinovani recepti

Ovaj recept potiče iz člana „From a Practitioner ‘s Case Book“ u prevodu’ Izvodi iz knjižice praktičnog medicinara ‘H. Darventa u časopisu „Health from Herbs“‘ Zdravlje uz pomoć biljaka ‘, sep-okt 1967.

Prema mojem mišljenju, migrena ima organski uzrok. Nju izaziva jetra, koja remeti simpatički nervni sistem, čija reakcija izaziva jake boli u glavi.

Preporučio vam ovaj lek: 14 g maslačkovog korena, 14 g gorcice, 14 g šargarepe, 14 g đumbira korena, 14 g korena belog sleza, 14 g Leonorus cardiaca, 14 g verbene i 7 g korena američke mandragore.

Pomešajte sve to i stavite polovinu u jednu litru vode. Zakuvajte i ostavite 15 minuta. Uzimajte polovinu jedne šoljice čaja tri puta dnevno pre obroka.

Taj čaj trebao bi biti vrlo lagan laksativ, ali ako vam je zaista potreban laksativ možete dodati Šenov lišća. Ovaj recept je kombinacija biljaka za jetru i za živce.

Migrena ne nestaje trenutno. Morati ćete istrajati nekoliko nedelja. Napadi bi se trebali prorediti i oslabiti kako se jetra i nervni sistem budu poboljšavali. Mnoge žrtve su iz ovog čaja izvukle trajnu dobrobit.

Verbena je još jedan prirodni lek protiv migrene

Ne bi trebalo zanemariti ni čaj od verbene (Verbena officinalis). Botaničari kažu da ona ublažava neke slučajeve migrene. Stavite jednu ili dve dobre kavene kašike u vrelu vodu i procedite kada se čaj ohladi.

Uzima se jedna čaša (ili više u težim slučajevima) toga hladnog čaja tri ili četiri puta dnevno. Verbena nije delotvorna u svim slučajevima, ali posve je bezopasna, pa je vredi isprobati.

Jedan čitalac prijavio je sledeće u časopisu „Grace“ (leta 1968.):

„Godinama sam patio od migrena ne nalazeći leka. Moja porodica jednog dana dobila broj časopisa „Grace“ u kojemu se spominje verbena kao sredstvo za ublažavanje migrene.

Insistirao sam da treba pokušati. Nakon prvih pastila dehidrirane verbene u čaju, boli su nestale i više ih nisam osetio. “

List kupusa u borbi protiv migrene

Komprimat lišća kupusa stari je lek protiv migrene. Jedan veliki ili nekoliko malih listova obrezanih sa strane se stuče, stavi na platno i pričvrsti na čelo pre spavanja ili u neko drugo doba dana.

Komprimat se zameni kada se listovi osuše.

Check Also

MORATE ZNATI! NESTOROVIĆ OTKRIO: OVA BAKTERIJA IZAZIVA RAK, SA OVA 2 SASTOJKA, MOŽEMO JE SE REŠITI ZA 6 NEDELJA

Većina lekara i pacijenata misli da ako uzme antibiotik da će sprečiti komplikacije. E to …